Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav si doma poradila se Sedlčany. Rozhodla Bouchalova trefa

 
pondělí, 27. srpna 2018, 02:36

Jako poslední z jihočeského divizního kvarteta se v neděli odpoledne představila Soběslav. Na domácím stadionu hostila stoprocentní Sedlčany a případným vítězstvím mohla pomoct Čížové, aby se udržela na čele déle než den.

Vítězství Soběslavi se nerodilo vůbec lehce. Středočeši zlobili až do konce. „No, byla to dřina, ale dotáhli jsme ji do konce. Vyhráli jsme zaslouženě, byly to důležité body,“ poznamenal k dalšímu zisku Spartaku vedoucí mužstva Michal Lemberka.

Soběslavští hrozili v úvodu především ze standardek, první větší příležitost vypracovali ve 29. minutě, kdy Zemanův pokus z 25 metrů zastavilo břevno Glogarovy branky. Na konci poločasu se připomněli hosté dvěma závary před Kuníkovou brankou.

Do druhého dějství vstoupili domácí aktivně, posílili ofenzivu střídajícím Dvořákem a z převahy vytěžili rozhodující gól. V 50. minutě ještě stačil brankář Glogar výborným zákrokem vytěsnit bombu Kutnera. Následoval Nohavův roh na zadní tyč, kde číhal Petr Bouchal a hlavou přes celou branku zaznamenal jediný gól střetnutí. Pro domácího střelce to byl zároveň dárek k nedělním 37. narozeninám.

Domácí měli i další příležitosti, ale ty už Glogar za svá záda nepustil. Třeba šanci střídajícího Dvořáka, který prchnul svým pronásledovatelům. V 75. minutě se vyznamenal brankář Kuník při největší možnosti Sedlčan, když vyrazil nebezpečnou křížnou střelu Pavla Lípy. Hosté hráli v závěru vabank, ale dobře pracující obrana je k ničemu nepustila a tak tři body zůstaly v Soběslavi.

FK Spartak Soběslav – TJ Tatran Sedlčany 1:0 (0:0)

Branka: 50. Bouchal. Rozhodčí: Hodek - Košan, Benedikt. Delegát: Braun. ŽK: 1:0 (Vaněk). Diváků: 306.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Hromada, Zeman – T. Mazouch (46. Mar. Dvořák), Podráský (46. Žalda), Bouchal, Nohava, Vaněk – Kutner (88. Maršík). Trenér Radek Hajič.

Sedlčany: Glogar – P. Lípa, Vystyd, L. Brotánek, M. Krůta – Kdolský, K. Kvěch (78. V. Lípa), Mich. Dvořák (82. D. Krůta), Soldát – Senft, Němec. Trenér Ladislav Šach.

Nejlepší hráči: Suchan, Bouchal – Němec, Soldát.

 

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák