Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska zůstává na nule. V Praze podlehlo Admiře

 
neděle, 26. srpna 2018, 13:37

Táborští mladíci cestovali za třetím utkáním v divizi do hlavního města. V pražských Kobylisích na ně čekal těžký protivník a jeden z kandidátů na nejvyšší příčky. Z prvního měření jihočeských zástupců s Admirou Praha nevyšlo béčko Táborska nejlépe. Opět platilo daň za nezkušenost.

Rezervní tým Táborska zkraje sezóny v divizi tápe. Také ve třetím soutěžním kole schytal výprask, po vysokých porážkách v Klatovech a doma s Čížovou tentokrát nestačil na pražskou Admiru. Hosté za stavu 4:0 v závěru už pouze korigovali pendlem Davidem Březinou.

„Dva kluci z áčka, ne že by nebyli znát, ale prostě na to sami nestačí. Měli jsme v sestavě dnes zase spoustu mlaďasů, na kterých ta nezkušenost prostě byla znát. Dělali jsme chyby v obraně. Někteří navíc včera hráli za osmnáctku, takže ani těch sil neměli nazbyt,“ okomentoval zápas vedoucí Táborska B Petr Kolář.

David Březina (21 let), který přišel v týdnu na roční hostování ze Sparty Praha, sice výborně zahrával standardní situace, z jedné z nich mohl skórovat už v 8. minutě poločase, ale povedlo se mu to až krátce před závěrečným hvizdem, jinak ale byla Admira po celou první půli i část té druhé lepším mužstvem.

Za domácí otevřel po hrubce obrany skóre už ve 3. minutě Zahálka, stejný hráč po Kurkově druhé brance, kterého ve snaze skórovat neudržel Větrovský, zvyšoval ve 40. minutě už na 3:0 pro domácí. Táborsku se tak do kabin nešlo úplně lehce.

Ustrašený start Táborska do druhého dějství postupně přešel ve zlepšený výkon, jenže to už na tabuli svítil stav 4:0, hattrick totiž v 53. minutě zkompletoval Štěpán Zahálka. Přímák zakroucený do středu brány od Davida Březiny už jen kosmeticky upravil skóre na stejnou výši jako v Klatovech.

FK Admira Praha – FC MAS Táborsko B 4:1 (3:0)

Branky: 3., 40. a 53. Zahálka, 22. Kurek – 86. Březina. Rozhodčí: Šob - Svoboda, Klečka. Delegát: Židík. ŽK: 1:1 (Čácha - Moudrý). Diváků: 140.

Táborsko B: Mareš – Větrovský, Březina, Laszák, Mikuláštík – Peterka, Moudrý (73. Kubín) – Berešík, Postřihač, Radosta – Jírava (86. Zvára). Trenér Jaroslav Polášek.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Daniel Pekař