Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová přehrála M. Lázně a vyhoupla se do čela divize

 
sobota, 25. srpna 2018, 16:15

Fotbalisté Sokola Čížová ve 3. kole divize A porazili Viktorii Mariánské Lázně na vlastním hřišti 4:1. Odpor Západočechů zlomili v závěru prvního dějství, když se prosadili Martin Jirouš s Petrem Jandou. Svěřenci Zdeňka Staroby se minimálně do zítřka vyšvihli do čela divizní skupiny A.

Menší čížovské hřiště vyhovovalo stylu hry Mariánských Lázní, které produkují velmi důraznou a agresivní hru. A na jihu Čech to bezvýhradně pocítili hráči Čížové. Své by o tom mohli vyprávět nejenom Janda s Fenykem. Navíc ve 14. minutě musel střídat Rozhoň se zraněným kotníkem. Z nemnoha zdravých hráčů ho nahradil Krasnyanyk, jenž nakonec pečetil vítězné skóre.

V prvním poločasu se tvrdosti soupeře museli srovnat i domácí. Jejich techničtí hráči byli nuceni částečně opustit svoji typickou hru a dávat rychle balon od nohou, jinak jim hrozilo nebezpečí. I přesto se občas blýskli nějakou tou povedenou akcí. Vytvořili si několik šancí a po jedné z nich se dostali i do vedení.

Dvořák zahrával rohový kop, a ten poslal neomylně za záda gólmana Jacko-Lysáka hlavičkou Martin Jirouš – 1:0. Stálou převahu zužitkovali muži trenéra Zdeňka Staroby těsně před přestávkou. Špatnou rozehrávku mezi hostujícími beky vystihl Petr Janda a bylo to o dva – 2:0. Ale tak jednoduché to zase nebylo. I hosté mohli skórovat, naštěstí pro Satrapu zastavila střelu spojnice břevna a tyče jeho branky.

Ani po přestávce neslevili hosté ze svého stylu. Hra byla neurovnaná a míč létal ze strany na stranu bez většího využití. Jihočeši přesto svůj náskok navýšili. Po úniku z levé strany prolétl míč celým pokutovým územím, ale nikdo ho nestačil dostihnout. Ale ke zvýšení přece jenom došlo. Petr Janda obdržel balon, obtočil se kolem stopera a zavěsil – 3:0.

Hosté se přesto nevzdávali a snažili se alespoň o čestný gól. To se jim podařilo po hodině hry. Matěj Kravar zahrával trestný kop a jeho střela skončila v síti – 3:1. To se Jihočechům moc nezdálo a v 90. minutě završil skóre do prázdné branky Ihor Krasnyanyk – 4:1. Hráči ani nestačili dojít do středu hřiště a rozhodčí odpískal konec utkání.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Vyhráli jsme zaslouženě, i když to hodně bolelo. Mariánky jsou známy svojí agresivní hrou, kterou předváděly i u nás. Některé zákroky zaváněly i červenými kartami. Musím kluky pochválit, že se s tím vyrovnali. Je nás jenom pár, tak se bojím, aby se nezranil někdo další. V pořádku ještě nebyli ani Chytrý s Kasíkem, do hry jsem je raději nepustil. Teď nás čeká Rakovník, snad už nás bude víc.“

TJ Sokol Čížová – FC Mariánské Lázně 4:1 (2:0)

Branky: 38. Jirouš, 45. a 54. Janda, 90. Krasnyanyk - 83. Kravar. Rozhodčí: Szikszay - Cihlář, Štuk. Delegát: Krejčí. ŽK: 1:4 (84. Pospíšil – 26. Štěpán, 33. Cinkanič, 36. Denk, 40. Kořistka). Diváků: 100.

Čížová: Satrapa - Kočí, Rozhoň (14. Krasnyanyk), D. Novák, Pospíšil – Lukeš, Fenyk, Janda, Dvořák, O. Gregor – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle