Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradečtí připravili favorizované Aritmě první porážku. Skórovali Chalupský s Kučerou

 
sobota, 25. srpna 2018, 12:50

Jindřichův Hradec dosáhl ve třetím duelu na první divizní body. Dvěma góly ve druhém poločase porazil v minulé sezoně druhou Aritmu Praha 2:0 a potvrdil tak zlepšenou formu, která jde nahoru od úterního duelu MOL Cupu proti budějovickému Dynamu.

Z rozháraného úvodu duelu, plného nakopávaných míčů, se dřív vzpamatovali favorizovaní hosté, kteří se postupně usadili na míči a byli v kombinaci kvalitnější než Jihočeši. „My jsme do toho zápasu šli s tím udělat aspoň bod, který by nás nastartoval. Byli jsme si vědomi síly Aritmy,“ řekl redakci trenér domácích Marek Černoch.

Hradecký nováček ale Pražany do žádné šance nepustil, naopak zafungovala exdačická spolupráce Jindra – Toman, ale druhému jmenovanému před brankářem Starečkem dokázal ukopnout míč na poslední chvíli jeden z bránících hráčů.

Po změně stran Aritma nepochopitelně změnila způsob hry, najednou se zatáhla a nechala domácím prostor pro brejkové situace. Jindřichovu Hradci hodně pomohla úvodní branka, v 64. minutě prodloužil Jindrův přesný přímý volný kop Jiří Chalupský na zadní tyč a domácí tým vedl 1:0. Rychlé vedení 2:0 odmítl Ondřej Černoch, který v situaci dva na jednoho přestřelil bránu.

Aritma následně přeskupila řady, vsadila na tři útočníky a výrazně Jindřichův Hradec zmáčkla. Jenže vysokými balóny to dnes přes hradeckou obranu nešlo, ta vydržela dlouhý tlak a v úplném závěru přidala po dalším kontru pojišťovací branku kapitánem Vítem Kučerou, který z hodně ostrého úhlu prudkou ranou překonal Starečka podruhé – 2:0. „Podle mě naprosto zasloužených 2:0. Fungovala nám obrana i brejky,“ dodal Černoch.

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Aritma Praha 2:0 (0:0)

Branky: 64. Chalupský, 89. Kučera. Rozhodčí: Volf - Hodek, Hrkal. Delegát: Mencl. ŽK: 1:1 (Řehoř - Stareček). Diváků: 50.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Jáša, Völfel, Chalupský – Janák, Černoch (87. Blažek), Jindra, Votava – Kučera (90. Cettl), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: celý tým.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle