Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z přestřelky na Doubravce vytěžila Soběslav bod

 
sobota, 18. srpna 2018, 23:09

Skvělou podívanou okořeněnou osmi góly předvedly na doubraveckém stadionu domácí Senco a Soběslav. Spartakovci dokázali v oslabení dvakrát srovnat a po výborném výkonu si zaslouženě odvezli bod za remízu 4:4. Třemi góly se zaskvěl Filip Vaněk.

Osmibranková přetahovaná neměla vítěze. Už začátek zápasu dával tušit, že bude mít divoký průběh. Spartakovci v Plzni završili náročný týden, který vyplnili středečním pohárem s Pískem, znamenitou ofenzívou. „Kluci zahráli perfektně a zaslouží pochvalu. Bod z Doubravky bereme,“ hlásil při zpáteční cestě domů vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka.

Do západočeské metropole cestoval Spartak oslaben o Žaldu s Dvořákem, dlouhodobě marod je stále Boháč (na střídačce teď zastává funkci zdravotníka) a Uličný přestoupil do Bavorovic. A už ve 4. minutě prohrával po rychlé akci Plzeňanů, kterou zakončil osamocený Jiří Motl – 1:0. Soběslavští odpověděli za tři minuty. Mazouch vybojoval míč, posunul jej na Kutnera, který vyslal do uličky Filipa Vaňka. Ten byl o vteřinku rychlejší než brankář a zakončoval do prázdné branky – 1:1. 

Útok střídal útok, šance byly na obou stranách. Vaněk z úhlu netrefil, Chotovinského hlavička třela tyč. Gólově uhodilo až šest minut před pauzou. Vaněk proběhl s míčem u nohy až téměř rohu vápna a obávanou levačkou poslal Turkovi svou vizitku – 1:2. Uběhly jen dvě minuty a Doubravka vyrovnala po dlouhém autu hlavičkujícím Pavlem Krejčím – 2:2.

Premiérový hattrick
Vaňkovo galapředstavení vstoupí do kroniky soběslavského fotbalu. Stal se totiž prvním hráčem Spartaku, který dokázal nastřílet v divizi tři góly v jednom utkání. „Je pravda, že kluci k němu měli vloni blízko, třeba Dvořák, ale dokázal to až dneska Filip,“ podotkl Michal Lemberka po remíze s Doubravkou.

Po přestávce se dál hrála vyrovnaná partie, ale po hodině hry to vypadalo s Jihočechy bledě. Podle rozhodčího zahrál před brankou ležící Chotovinský rukou, viděl červenou kartu a penaltu proměnil Krejčí – 3:2. Hosté šli do desíti, ale nic nezabalili. Naopak, vsadili vše na útok a odměna na sebe nedala dlouho čekat. Vaňkův trestňák ještě brankář Turek zpacifikoval, ale v 79. minutě už neměl nárok na křižnou střelu Filipa Vaňka, jehož šikovně vyslal do brejku Kutner – 3:3.

V 85. minutě vrátil domácím vedení svým třetím gólem nepokrytý Pavel Krejčí, když po rohu pohotově dorážel z malého vápna. Vzápětí po sérii přihrávek z nějakých 22 metrů napálil Kutner břevno, míč se odrazil zpět do pole, dorážku Vaňka stačil Novák zablokovat, avšak  dobíhající Petr Bouchal nezadržitelně skóroval – 4:4. „Stáhli jsme hru na tři obránce, věděli jsme, že ač měla domácí obrana Nováka s Knakalem, nebyla přesvědčivá. A to se nakonec potvrdilo,“ poznamenal Lemberka.

To už na Doubravce lilo jako z konve. Následoval penaltový rozstřel o plusový bod. Za Soběslav proměnilo všech pět kopajících, Kutner, Nohava, Suchan, Zeman a Vaněk, jako šestý selhal Mazouch, zatímco domácí byli stoprocentní. „Teď chceme vydřený bod zvenku potvrdit doma proti Sedlčanům. Hraje se mimořádně v neděli,“ dodal Lemberka k nadcházejícímu utkání.

SK Senco Doubravka – FK Spartak Soběslav 4:4 (2:2), penalty 6:5

Góly: 4. Motl, 41., 65. (pen.) a 85. Krejčí – 7., 39. a 79. Vaněk, 86. Bouchal. Rozhodčí: Krejsa - Cichra, Janoch. Delegát: Macháček. ŽK: 2:1 (Stružka, Krejčí – Podráský). ČK: 0:1 (64. Chotovinský). Diváků: 60.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Hromada, Zeman – Mazouch, Podráský (82. Maršík), Bouchal, Nohava, Vaněk – Kutner. Mužstvo vedl asistent Vladimír Hanzal.

Nejlepší hráči: Vaněk, Kutner, celý tým

 

Napsal(a) Michal Průcha | Foto TVcom.cz