Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Tři body putovaly jen na konto Soběslavi, Hradec na Sedlčany už napodruhé nevyzrál

 
sobota, 11. srpna 2018, 16:28

Na úvod divizní sezony čekal jihočeský tandem Soběslav – J. Hradec souboj se zástupci středočeského fotbalu. Nováček od Vajgaru nezopakoval pohárový výkon se Sedlčany a napodruhé už soupeři podlehl. Soběslav měla po celé utkání s Rakovníkem převahu, kterou zužitkovala rozhodujícím gólem Filipa Vaňka.

FK Spartak Soběslav – SK Rakovník 1:0 (0:0)

Gól: 48. Vaněk. Rozhodčí: Brychta – Drábek, Bednář. Delegát: Ploch. ŽK: 4:3 (Hromada, Chotovinský, T. Mazouch, Suchan – Hamouz, Stuchl, Schwendt). Diváků: 253.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Hromada, Zeman – Žalda (90. Wimmer), Bouchal, Nohava (85. Podráský), Kutner (91. Petrásek), Vaněk – Dvořák (63. T. Mazouch). Trenér Radek Hajič.

Trenér Hajič postavil do základní sestavy dva nováčky. Do obrany Zemana z Písku a do středu zálohy Kutnera. Do středu obrany se při zranění stopera Boháče přesunul Hromada. Jinak sestava Spartaku nastoupila v obvyklém složení.

V první půli měla Soběslav územní převahu, ale dlouho nemohla najít recept na zataženou obranu Rakovníka, kterou řídil exligista Pavel Besta (35).

Jediný gólový moment přišel tři minuty po přestávce. Soběslavští rychle rozehráli aut, míče se zmocnil Žalda, pronikl po pravé straně a přesně nacentroval před branku, kde Filip Vaněk zamířil levačkou do protipohybu bezmocného brankáře Zacha. I v dalších minutách měli domácí navrch, ale těsné vedení nezpečetili a závěr takticky dostřídali.

„Těší nás na začátek soutěže zisk důležitých tří bodů. Je jen škoda, že jsme nedokázali zúročit převahu v první půli a nepřidali pojistku, takže zápas byl otevřený až do konce. Jinak jsme Rakovník až na jednu možnost k ničemu nepustili. Obrana hrála výborně, potřetí udržela čisté konto,“ hodnotil zasloužené vítězství vedoucí mužstva Soběslavi Michal Lemberka.  


FK Jindřichův Hradec 1910 - TJ Tatran Sedlčany 0:1 (0:1)

Gól: 3. Soldát. Rozhodčí: Kvaček - Raplík, Zita. Delegát: Hanzal. ŽK: 4:3 (Kučera, Janák – Kdolský, Dvořák). Diváků: 100.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Votava, Völfel, Chalupský – Kučera, Černoch (82. Králíček), Jindra, Janák – Princ (72. Blažek), Toman. Trenér Marek Černoch.

Jindřichův Hradec hostil v obnovené divizní premiéře Sedlčany, které minulou sobotu dokázal v předkole MOL Cupu vyřadit po výsledku 4:2. Tentokrát to ale Jihočechům nevyšlo, brzká inkasovaná branka domácí tým na velkou část první půle zbrzdila a kvalitně bránící soupeř si nejtěsnější náskok po zbytek duelu pohlídal.

„Hráče prakticky celý týden na něco připravujeme, jenže pak hned ve 3. minutě přijde gól ze situace, na kterou jsme kluky upozorňovali, a to nás dnes stálo body,“ komentoval trenér domácího celku Marek Černoch rozhodující branku duelu, které předcházel nedůraz stoperské dvojice Votava - Völfel. „Propadl jim tam balón, v takovém prostoru vůbec míč být nesmí, musí jít pryč.“

Jindřichův Hradec se oklepal poměrně pozdě, ke konci úvodního dějství už ale dokázal hosty zatlačit, a kdyby Tadeáš Jindra nenastřelil z přímého kopu jen břevno Glogarovy brány, šli by domácí do kabin určitě spokojenější.

Obraz druhé půle byl fifty fifty na obě strany, Sedlčany vypadaly silněji v kombinaci, ale Hradec se tlačil za vyrovnáním. Hostům ovšem výborně fungovala obrana v čele s kapitánem Brotánkem a domácí se tak dostávali spíš k náznakům šancí než k jasným příležitostem. Navíc z brejků výrazně hrozil ofenzivní Dominik Němec, který se ale z několika šancí neprosadil. Sedlčanům ale hubené skóre ke třem bodům stačilo.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha | Foto Jan Škrle