Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Opory v Čížové zůstaly. Do konce léta přibudou další posily

 
čtvrtek, 9. srpna 2018, 23:51

Čížová po pádu z třetí ligy obměnila kádr. Poslední klub uplynulého ročníku ČFL udržel přes léto stěžejní opory a za pochodu doplňuje mužstvo. „Rozjednány jsou ještě další posily, do konce léta budeme kompletní,“ nahlásila Jihočeskému fotbalu sekretářka Sokola Tereza Kolpeková.

Po epizodní účasti v náročné třetí nejvyšší soutěži u nás, v níž skončil po odečtu tří bodů od Etické komise poslední, budeme vídat tým z obce na Písecku znovu v divizi. Ze sestupu nedělají Čížovští žádnou vědu. „Pro fotbal v Čížové to byl za sto let existence obrovský úspěch. Ještě před dvěma lety by si nikdo na ČFL netroufal ani pomyslet. Když to pak nastalo, snažili jsme se všichni tuto historickou šanci využít. Neudrželi jsme se, ale nevnímáme to jako negativní. Soutěž je těžká po všech stránkách, neklade na hráče nároky jen fyzické, ale i psychické. Jsou zápasy, které už dopředu víte, že nemůžete vyhrát. Nebyli jsme vždy stoprocentní, to je správné přiznat, ale v našich podmínkách jsme odvedli maximum, to si troufám říct,“ shrnula účast v ČFL Kolpeková.

Nová tvář: Matěj Gregor
Věk: 19
Post: záložník

Kariéra: Bohemians Praha 1905, FK Meteor Praha VIII

Během letní přípravy odehrála Čížová jen minimum přátelských utkání. „Zápasy byly domluvené dva, odehráli jsme však pouze jeden. Ten první s Milevskem byl bohužel zrušen pro nedostatečný počet hráčů v kádru. Je to už takový čížovský evergreen, že nastupujeme do soutěže s tímto problémem. K přípravnému zápasu se Spartakem Příbram už jsme nastoupili v budoucí základní sestavě. Zápas měl drive, Příbramští nám rozhodně nedali nic zadarmo,“ poznamenala k pátečnímu střetnutí na hřišti příbramského Spartaku, kde Sokol vyhrál vysoko 6:0 (2:0) a naznačil, že by měl být dobře připravený. Cílem je hrát naplno v každém utkání, pak se ukáže, na co to bude pod velením staronového kormidelníka Zdeňka Staroby stačit.

V kabině došlo k velkému třesku, avšak klíčový hráči posledních sezon v Čížové zůstali. Kostra mužstva je stále pohromadě. „V týmu zůstává naše “hard core”, Petr Janda, Martin Jirouš, Lukáš Dvořák, Martin Rozhoň, Michal Kočí, Radim Nečas, David Novák,“ jmenovala věrné hráče zelenobílých barev.

Došlo i k několika návratům. „Vrátil se Honza Satrapa do branky a z Rakouska David Chytrý. Do základu se vrací Tomáš Fenyk a Jan Lukeš. Dalšími posilami jsou dvojčata Gregorovi z Bohemians 1905, mladí šikovní kluci. Druhým gólmanem je Jaroslav Novák z Horšovského Týna,“ představila nováčky v čížovském dresu. Tím ale posilování nekončí. „Rozjednány jsou ještě další posily, do konce léta budeme kompletní,“ dodává Tereza Kolpeková.


Podzimní program:
Tachov (v), Táborsko B (v), M. Lázně (d), Rakovník (v), Doubravka (d), Sedlčany (v), Přeštice (d), Aritma (v), Klatovy (d), Admira (v), Hořovicko (d), J. Hradec (v), Beroun (d), Soběslav (v), Dobříš (d).

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Matěj Gregor a Ondřej Gregor (oba Bohemians Praha), Jan Lukeš (volný hráč), David Chytrý (návrat z Rakouska), Jaroslav Novák (Horšovský Týn), Jan Satrapa (návrat z Táborska), Adam Kasík (Písek)

Odešli: Lukáš Bálek (Klatovy), David Tomášek (Dynamo ČB), Tomáš Janoch (Katovice), Roman Zahrádka (Rakousko), Michal Held (Jirny), Martin Pohnán, David Přibyl (oba Čimelice), Dominik Pedro (uk. host. Jihlava), Bohumil Havel, Lukáš Mudra, Filip Vacovský (všichni uk. host. Plzeň)

SOUPISKA

Brankáři: Jan Satrapa, Jaroslav Novák, Petr Kratochvíl

Obránci: David Novák, Martin Rozhoň, Filip Zikmund

Záložníci: Petr Janda, Matěj Gregor, Jan Lukeš, David Chytrý, Michal Kočí, Radim Nečas, Lukáš Dvořák, Tomáš Fenyk, Ondřej Gregor

Útočníci: Martin Jirouš, Michal Polodna, Adam Kasík

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Zdeněk Staroba. Asistent: Petr Janda (hrající). Vedoucí mužstva: Milan Bedřich.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle