Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav vstupuje do druhé divizní sezony. Zkušenější a silnější

 
čtvrtek, 9. srpna 2018, 13:34

Domácím střetnutím s Rakovníkem zahájí Spartak Soběslav svou druhou účast v divizní společnosti. Loňskou roli nováčka zvládl bez větších potíží, po zlepšeném jaru skončil nejlépe z jihočeského kvarteta (8. místo) a pouhý bod od třetího místa. Poučen a posílen věří, že letošní sezona by mohla dopadnout ještě lépe. „Chceme navázat na hru v domácích zápasech stejně jako minulou sezonu a výrazně se zlepšit venku,“ říká v rozhovoru kouč Radek Hajič.

Jak hodnotíte krátkou letní přípravu?
Myslím, že jsme udělali vše, co bylo v našich silách. Samozřejmě se projevily dovolené, někteří hráči se připojili až ke konci přípravy. Uvidíme.

Co vám ukázaly výsledky v přátelských zápasech?
Já na přátelské zápasy moc nedám. Nejde ani tak o výsledky, jako vrátit se do herního rytmu, zapracovat nové hráče, zkusit nové věci. Do zápasu jdou hráči z velké zátěže (Táborsko B, Písek) a tak výsledek není až tak důležitý. Jankov se nehrál kvůli terénu. Poslední zápas ukázal, že by forma mohla byt dobrá (Katovice 4:0).

O místo v základu si ihned řekl sezimoústecký Aleš Kutner. Čekal jste, že se hned prosadí, a co si od něj slibujete?
Aleš projevil zájem u nás hrát a já jsem velmi rád, že je v Soběslavi. Je to velmi kvalitní fotbalista, komplexní hráč, s výbornou kopací technikou a přehledem na hřišti. Má dobré zakončení jak nohou, tak i hlavou. A jestli bude hrát v základní sestavě? Tak to záleží především na něm samotném. Ale to samé platí i o ostatních hráčích.

Jak to vypadá s příchodem dalších hráčů? V generálce se představili Zeman se Smetanou z Písku.
O oba máme zájem. Myslím, že v tuto chvíli by už měli být v kádru Soběslavi. Veřím p. Nývltovi, že se to podaří.

Už máte jasno o základní sestavě nebo vám zbývá pár otazníků?
Z devadesáti procent ano. Jedno, dvě místa budu řešit ke konci týdne, podle zdravotního stavu hráčů. Věřím, že všichni budou schopni nastoupit.

Nová tvář: Aleš Kutner
Věk: 24
Post: záložník
Kariéra: Větrovy, Sokol S. Ústí, Táborsko, Sokol S. Ústí

 

Říká se, že druhá sezona bývá pro nováčka daleko těžší. Základem by měl být úspěšný vstup do nové sezony, že?
Sezona je velmi dlouhá. My se budeme snažit hráče nastavit tak, aby byli schopni podávat dobré výkony dlouhodobě. Začátek soutěže je pro všechny velmi důležitý, my chceme vstoupit do sezony úspěšně. Nějaké zkušenosti jsme minulou sezonu získali, a ty se budeme snažit zúročit. S hráči, kteří do Soběslavi přišli, si troufnu říci, že jsme zase o něco silnější.

Vloni jste byli jedním ze čtyř jihočeských zástupců v divizi. Nakonec jste v ní zůstali jediní. Co k tomu říct?
Já říkám, že je to v pořádku. Horší by bylo, kdyby v divizi byli oni a my v KP. Jankov byl ze hry poměrně brzy, Krumlov si divizi prohrál sám. Roudné do divize fotbalově rozhodně patří, ovšem rozhodli se takto, a je to třeba respektovat. Ale nad tím nemá cenu přemýšlet. Je před námi nová sezona, nová mužstva, nové výzvy.

Oproti loňsku přibylo po přelosování skupiny sedm nových mužstev. Koho pasujete na nejvyšší příčky, dá se to teď odhadnout?
Opravdu nevím, těžko říci. My se musíme soustředit na sebe, svoje výkony. Pokračovat herně v domácích zápasech stejně jako minulou sezonu a výrazně se zlepšit venku. Pak můžeme pomýšlet na dobré umístění i my.

Nemůžu se nezeptat na vaše očekávání pro tuto sezónu. Jak by měla dopadnout, abyste ji hodnotil jako úspěšnou?
Částečně jsem odpověděl u předchozí otázky. Chceme sbírat body pravidelně, vyhnout se jak herním, tak i výsledkovým výkyvům. Snažit se potěšit naše fanoušky pohlednou hrou. Uvidíme, jak se nám toto předsevzetí podaří naplnit. Stejné cíle mají i ostatní mužstva.

Sezonu odstartujete na domácím stadionu netradičně v sobotu dopoledne. S čím na Rakovník vyrukujete?
Vyšli jsme Rakovníku vstříc vzhledem k jejich oslavám. První zápas odehrajeme netradičně v sobotu od 10 hodin. Doufám, že si fanoušci i v tento netradiční čas najdou cestu na náš stadion a pomohou nám vybojovat první tři body v soutěži. Mužstvo je připravené se o ně na hřišti poprat.


Podzimní program:
Rakovník (d), Doubravka (v), Sedlčany (d), Přeštice (v), Aritma Praha (d), Klatovy (v), Admira Praha (d), Hořovicko (v), J. Hradec (d), Beroun (v), Táborsko B (d), Dobříš (d), Tachov (v), Čížová (d), M. Lázně (v).

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Aleš Kutner (Sokol Sezimovo Ústí), Vojtěch Zeman (FC Písek)

Odešli: Jan Hnilička (Planá nad Lužnicí), Jiří Šmídmajer (hledá si angažmá), Milan Mazouch (konec kariéry), Petr Janoušek (B tým)

SOUPISKA

Brankáři: Martin Kuník, Marek Nývlt

Obránci: Jan Boháč, Jan Suchan, Michal Hromada, David Maršík, Karel Chotovinský, Vojtěch Zeman

Záložníci: Petr Bouchal, Pavel Nohava, Aleš Kutner, Vojtěch Žalda, Filip Vaněk, Tomáš Mazouch, Lukáš Podráský

Útočníci: Martin Dvořák, Václav Wimmer, Erik Uličný

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Radek Hajič. Asistent: Vladimír Hanzal. Vedoucí mužstva: Michal Lemberka. Kustod: Stanislav Štosek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák