Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska prohrálo v generálce s Rudolfovem

 
čtvrtek, 2. srpna 2018, 22:32

Poslední přípravný zápas sehráli ve čtvrtek odpoledne fotbalisté rezervy FC MAS Táborsko s přeborovým SK Rudolfov. Na hřišti v Mladé Vožici padlo jen minimum gólů. Divizní staronováček Pouzarovým gólem prohrál 0:1.

Máme začátek srpna a start nové fotbalové sezony již doslova klepe na dveře. Táborské béčko se připravuje na celostátní divizi, kam postoupilo ze třetí příčky na uvolněné místo po Roudném. Dlouho visel otazník nad novým trenérem. Do čtvrteční generálky šlo pod vedením Jaroslava Poláška, který dlouhé roky trénoval píseckou mládež, na jaře dorost U19. 

Táborsko si vypomohlo pendly Zavadilem, Kopřivou a Berešíkem. „Měli jsme tým složený prakticky ze tří mužstev. Byli tam bývalí dorostenci, hráči béčka i áčka. Takže jsme se na hřišti hodně hledali,“ všiml si Polášek. „Zápas samotný se neodehrával v nějakém ďábelském tempu, horko a dusno bylo obrovské,“ dodal k tropickému vedru.

V základní sestavě Rudolfova jsme našli dvě nové tváře. Extřeboňského Tomáše Maxu, posledně tahouna bétřídního Klikova, a dřítenského mladíčka Romana Vo Sona. Oba se připravovali s Rudolfovem už v zimní přestávce. „Soupeř sice víc držel míč, ale nic moc jsme mu nedovolili. Podali jsme dobrý výkon a někteří hráči si řekli o základní sestavu,“ poznamenal Otakar Matouš, že teď bude mít příjemné starosti, koho nechat na lavičce.

Čtvrteční utkání bylo chudé na góly. Ten jediný vsítil Rudolfov po přestávce. „Rudolfov byl zkušenější a dokázal toho nakonec využít. Jedinou branku jsme dostali po ztrátě míče před vápnem. Soupeř vyslal střelu na pravou ruku našeho gólmana, a ten neměl šanci,“ popsal Polášek jediný gólový moment, při němž kapituloval brankář Novák. „Sládkovu akci zakončil přesnou střelu Radim Pouzar,“ doplnil Matouš.

Generálku na start krajského přeboru sehraje Rudolfov až ve středu 8. srpna od 17.30 hod. na domácím hřišti s Týnem.

FC MAS Táborsko B – SK Rudolfov 0:1 (0:0)

Gól: Pouzar.

Táborsko B: Mareš (41. Novák) – Větrovský, Zavadil, Hasil, Mikuláštík – Peterka, Laszák (64. Radosta), Kopřiva (41. Berešík) – Radosta (41. Postřihač), Kubec, Bryant. Trenér Jaroslav Polášek.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Hajný, Hrbáč, Dvořák – Sládek, Maxa, Šindelář, Pouzar, Vo Son – Vejvar. Střídali Pícha, Treisiu, Janák. Trenér Otakar Matouš.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař