Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovští opustili po šesti letech republikovou soutěž. Škoda, nebyli jsme nejhorší, říká Domin

 
pondělí, 2. července 2018, 14:58

Po dlouholetém účinkování v divizi se s ní loučí tým Českého Krumlova. Sice vybojoval více bodů než loni, ale v tomhle ročníku to, bohužel, nestačilo. Skončil čtrnáctý a to znamenal sestup do kraje. O průběhu celé sezony jsme si povídali s trenérem a bývalým hráčem Slavoje Václavem Dominem. I když jsme ho vyrušili na dovolené na Mallorce, obětoval nám chvíli svého volného času.

Ve čtvrté nejvyšší soutěži u nás jste se neudrželi, takže počítám, že hodnocení nebude lichotivé.
Divizi jsme neuhájili, takže moc radosti není. Loni jsme uhráli 37 bodů a udrželi jsme se. Letos jsme získali o tři body víc, tedy čtyřicet, přesto jsme spadli. I tak si myslím, že jsme byli lepší než některé další týmy, které tu smůlu neměly.

Jaká byla očekávání po podzimu? Druhou polovinu sezony jste nerozjeli vůbec špatně.
Jedno měly tyhle dvě části společné. Provázela nás v nich spousta zraněných klíčových hráčů. Na podzim třeba Klivanda nebo Tůma, na jaře i další. Museli jsme se sestavou pořád improvizovat. Přitom jsme podzim začali velice dobře, vyhráli jsme první dva zápasy. Zastavila nás až Soběslav. Na jaře jsme začínali s devatenácti body, to nebylo špatné. Bohužel do toho zase přišla další zranění a naše sestava se znovu začala rozpadat. Nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Byla to pro nás divná sezona.

Co vám během sezony nadělalo nejvíc vrásek?
Naším dlouholetým problémem je neproměňování šancí. Vypracovali jsme si jich hodně, ale chyběl důraz před soupeřovou brankou. Také jsme dřív dostávali dost zbytečných gólů. To se ale na jaře se skoro všechno zlepšilo.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Samozřejmě. Stabilní výkony podávali Dudák, Novák, Kabele, Wagner, bojovník Klivanda. Vedle nich se chytali i ostatní, ale ne vždycky. Na jaře hodně pomohl Tauber svými jedenácti góly. Ty nám předtím hodně chyběly.

Střelci Slavoje Č. Krumlov (42): 11 – Tauber, 8 – Wagner,
5 – Novák, Persán, 3 – Kabele, 2 – Dudák, Beránek, Klivanda, Babka, 1 – Kroupa, Neckář.

Nejvíc odehraných zápasů: 30 – Novák, Dudák, 29 – Wagner, 27 – Persán, 26 – Beránek, Sláma, Švec, 25 – Kabele, 22 – Kroupa, Neckář, 20 – Svoboda, Mravec, 18 – Hňup, 15 – Tauber.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější?
Nejlepší hru jsme asi předvedli v Rakovníku. Tam mančaft šlapal jako hodinky, úplně podle našich představ. Kluci hráli naprosto uvolněně, neměli tam co ztratit. Každý automaticky předpokládal vítězství domácích. To potvrzuje skutečnost, že venku se nám hrálo líp. Nemuseli jsme chodit do plných a překonávat sevřenou obranu. To nám nešlo.

A byl některý, který se vůbec nevydařil?
To byly bohužel domácí zápasy. Zvláště s týmy, se kterými jsme hráli prakticky s každým o šest bodů, ale i s dalšími. Třeba se Sedlčany, Dobříší, Doubravkou jsme urvali jenom tři body z možných devíti.

Co jste říkal na výkony soupeřů? Překvapil vás některý?
Každopádně to příjemné byla Soběslav. Trpělivě připravovala a stabilizovala kádr, a ten se odvděčil spolehlivými výkony. Karlovy Vary i třeba Aritma znovu patřily k těm nejlepším, potvrdily svoji dlouhodobou kvalitu.

Kdy zahájíte letní přípravu a jak bude probíhat?
Já bych tuhle otázku spojil i s tím, co nás čeká. Začínáme 9. července a budeme se snažit na nadcházející sezonu co nejlépe připravit. Možná si někdo myslí, že když nějaký mančaft sestoupí z vyšší soutěže, tak je favoritem. Tak to není a přesvědčili se o tom i exdivizní týmy v minulé sezoně. Člověk si musí zvyknout na každou soutěž, má svoji atmosféru.

Takže to zkusím znovu nějak jinak. Setkáte se s týmy, které už tuhle zkušenost mají za sebou, a vy s některými dalšími si na ni budete teprve zvykat. Přibude kvalita?
Tak dobře, měla by. Myslím si, že ano. Každopádně tam přijdou další mančafty s divizními zkušenostmi. Musíme se poučit z průběhu minulého ročníku. Tam se taky chtěl na exdivizního soupeře vytáhnout a občas se to i podařilo. Na to se musíme připravit.

A co váš kádr a jeho změny?
Doufám, že budou minimální. Přesto nám bohužel budou chybět odcházející Kroupa, Neckář, Hofmann a Sekyra. Hledáme náhradu na jejich posty, nějaké tipy už zkoušíme. Určitě dostanou šanci naši mladíci, chceme na nich v budoucnosti stavět.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák