Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Sestup potkal i druhého zástupce z jihu. Soběslav skončila osmá

 
čtvrtek, 21. června 2018, 09:33

Dramatická zápletka vyvrcholila v závěrečném 30. kole. Okolnosti a průběh ostatních zápasů tomu chtěly, že o sestup na dálku bojovaly už jen dva kluby, Č. Krumlov a Roudné. Krumlovští museli zvítězit v Hořovicích, ale opětovně je zradila koncovka. Malšané si v Mariánkách museli připadat jako v komedii Václava Vorlíčka Jak utopit doktora Mráčka. Skupině „vodníků“ se to i přes porážku Roudného nepodařilo. Nejlépe se z našich mužstev umístil nováček Soběslav na 8. příčce. Divizi po dvou sezonách opouští Jankov, po sedmi Č. Krumlov. Z ČFL sestoupila po roce Čížová, z přeboru postoupil druhý J. Hradec. V nadcházejícím ročníku budou mít jižní Čechy opět čtyři zástupce.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 30. KOLE DIVIZE A 


FK Hořovicko – FK Slavoj Č. Krumlov 1:0 (0:0)

Branka: 50. Doležal. Rozhodčí: Hanousek - Šťastný, Řeháček. Delegát: Hanzal. Bez karet. Diváků: 130.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Švec, Dudák, Mravec – Kroupa, Novák, Tůma (86. Neckář), Persán (56. Sláma) – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Nedá se nic dělat, naši pozici jsme si prohráli už dřív v jiných utkáních.  Naším největším problémem bylo a je proměňování šancí. Na to jsme doplatili i v Hořovicích.“


SK Jankov – SK Petřín Plzeň 6:1 (2:1)

Branky: 18. a 60. Smetana, 58. a 63. Kasík, 40. (pen.) Zajíc, 60. Sedlic - 34. (pen.) Bednář. Rozhodčí: Starý - Guntiš, Kouba. Delegát: Tereba. ŽK: 2:1 (Honner, Bürger - Šulc). Diváků: 118.

Jankov: Komárek – Fajtl, Honner, Popelka, Zajíc – Bürger (78. Prediger), Lošek, Maršán (72. Rytíř), Sedlic, Smetana (65. Mužík) – Kasík. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Smetana

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Cíl pro poslední utkání byl jasný - vítězství. Jsem rád, že jsme k utkání přistoupili zodpovědně a neodehráli ho z povinnosti. Nakonec jsme se s divizí rozloučili vysokou výhrou, kterou si zasloužili jak hráči, tak všichni naši fanoušci, a to včetně našeho skvělého vedoucího Jardy Návary, pro kterého to byl poslední zápas v aktivní činnosti. Na druhou stranu všichni bychom asi radši vyhráli třeba jen o gól, ale vícekrát v sezóně.“


FC Viktoria Mariánské Lázně - Malše Roudné 2:1 (1:0)

Branky: 11. (pen.) Nedbalý, 60. Lattisch – 65. Vávra. Rozhodčí: Hodek - Pálek, Langmajer. Delegát: Sádovský. ŽK: 3:6 (Pěček, Lattisch, Cinkanič - Tušer 2, Samek, Holub, Vávra, Vogl). ČK: 0:1 (90. Tušer 2 ŽK na střídačce). Diváků: 120.

Roudné: Hřebejk – Maršík, Tušer (69. Růžička), Holub, Zeman – Vávra, O. Otepka, Hála, Samek, Píša (63. Bartoš) – Vlk. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Dneska vám k průběhu utkání neřeknu nic. Jenom snad to, že teď jsou největší překážkou českého fotbalu rozhodčí. Tady to nakonec dopadlo tak, že nám domácí diváci po zápase tleskali, když jsme odcházeli do kabin. Byl to asi zářez i pro ně. Těsně před koncem nám rozhodčí upřeli i regulérní gól.  A zápas se nedal sledovat ani na TV COM, asi ho přerušili. Přenos prý skončil nástupem hráčů a podáním rukou. Ale doufám, že na svaz musí dorazit záznam celého utkání. Tam se uvidí pravda. Za tím si stojím, klidně to napište.“


MFK Dobříš – FK Spartak Soběslav 3:2 (3:0)

Branky: 4. Karas, 15. Talůžek, 27. J. Šrain – 55. Vaněk, 76. Uličný. Rozhodčí: Opočenský - Hurych, Musil. Delegát: Vaniš. Bez karet. Diváků: 385.

Soběslav: Hnilička – Maršík, Suchan, Boháč, Chotovinský – Podráský (46. Hromada) – Vaněk, Nohava, Janoušek – M. Mazouch (46. T. Mazouch) – Dvořák (73. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „V Dobříši nám opět utekl začátek zápasu. Prohrávat brzy 0:3 s tím se těžko něco dělá. Do druhého poločasu jsem udělal nějaké změny, ovládli jsme hru, snížili na rozdíl jedné branky, bohužel vyrovnat se nám už nepodařilo.“


Ostatní výsledky

FC Slavia Karlovy Vary - SK Senco Doubravka 4:1 (3:1), předehráno 30. 5. 2018
TJ Tatran Sedlčany - FK Olympie Březová 3:1 (0:0), 54. Haas, 72. Brotánek (pen.), 85. Senft - 77. Štěrba.
SK Klatovy 1898 - SK Aritma Praha 2:0 (2:0), 11. a 31. Pavlovič.
SK Rakovník - TJ Přeštice 2:3 (1:2), 41. Tvrz, 69. Severin - 11. a 27. (pen.) Bešta, 53. Milota.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Michaela Mikešová/SK Jankov