Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Krumlovským zbývá teoretická šance, Roudné potřebuje bod jistoty

 
středa, 13. června 2018, 20:05

V předposledním 29. divizním kole se stále nerozhodlo o třetím sestupujícím. Pořádně nateklo do kopaček Krumlovským, kteří získali s M. Lázněmi jen bod. Selhali i v penaltách, Novákovu ránu zastavilo břevno, hosté dostali za řečnění během rozstřelu jednu žlutou a červenou kartu. Jankov naposledy cestoval do Plzně, kde prohrál s Doubravkou. Výbornou rozlučku nachystala fanouškům Soběslav. V rozmezí deseti minut třikrát pokořila obranu Hořovicka. V Roudném nepřála domácím trojice rozhodčích. Ve druhé půli neuznal asistent Radina malšanům zcela regulérní gól a když začal mávat praporkem i při druhém, rozjitřil vášně v hledišti na maximum. Jak v posledním kole? Roudné musí uhrát remízu, aby se nemuselo ohlížet na ostatní, Č. Krumlov potřebuje pomoc Soběslavi v Dobříši.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 29. KOLE DIVIZE A 


FK Slavoj Český Krumlov – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (0:0), penalty 4:5

Branky: 56. Novák (pen.) – 63. Nedbalý. Rozhodčí: Cichra - Opočenský, Hurych. Delegát: Novotný. ŽK: 2:4 (Persán, Beránek  - Grambal, Nedbalý, Dubský, Šmejkal). ČK: 0:1 (Kravar). Diváků: 167.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Dudák, Švec, Mravec – Tůma (69. Sláma), Novák, Kroupa (82. Neckář), Persán – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Uhráli jsme remízu, ale nejspíš jsme projeli divizi. Co je to platný, že nepustíme soupeře k pořádné akci, když potom nedokážeme nic vytěžit? Sotva se dostaneme do vedení, hned o něj zase přijedeme. Kluci se rvali, bojovali, ale bez gólů to nejde. Do plných se nám nehraje dobře. Pokusíme se zabojovat v Hořovicích, snad nám budou přát ostatní výsledky.“

Nejlepší hráči: nikdo


SK Senco Doubravka – SK Jankov 3:1 (1:1)

Branky: 38. a 60. Brabec, 78. Sýs – 31. Zajíc (pen.). Rozhodčí: Tvrdík – Jan, Aubrecht. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Zajíc). Diváků: 150.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Sajtl, Zajíc – Bürger, Maršán, Šebelka, Mužík (60. Rytíř) – Kasík, Kočer (62. Mensah). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Lošek, Zajíc

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Poslední divizní výjezd jsme si chtěli zpříjemnit nějakým bodovým ziskem a udělat si aspoň trošku radosti, to se nám ale bohužel nepovedlo. Sice jsme se dostali do vedení a snažili se hrát aktivně, ale ani tentokrát jsme nakonec zápas nezvládli. Soupeř měl díky své výškové převaze velice nebezpečné standardky, které jsme někdy i se štěstím uhráli, ale směrem dopředu byla Doubravka přeci jen nebezpečnější. Nás mohou mrzet některé slibně rozjeté šance, které jsme měli lépe vyřešit. Na druhé straně bych naše obdržené góly zařadil do kategorie laciných. Poslední domácí zápas uděláme vše pro to, aby se nám herně i výsledkově povedl, protože naši fanoušci si to rozhodně zaslouží.“


Malše Roudné – FC Slavia Karlovy Vary 1:1 (0:1), penalty 4:2

Branky: 82. Bartoš - 27. Kalina. Rozhodčí: Vnuk – Matoušek, Radina. Delegát: Míka. ŽK: 0:1 (93. Skala). Diváků: 200.

Roudné: Hřebejk – Zeman, Holub, Maršík, Lerch (72. Samek) – Píša (68. Solomakha), O. Otepka, Hála, Tušer, Vávra (63. Bartoš) – Vlk. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Zápas s vítězem soutěže měl pro nás dva odlišné poločasy. Ten prvním byl z naší strany nervózní a vůbec jsme se nemohli dostat do hry, Vary byly ve všech směrech lepší a od dvoubrankového rozdílu nám pomohla tyč. V poločase jsme klukům řekli, že musí změnit fotbalové myšlení a pozitivně vstoupit do druhé půle. A ono se to povedlo. Byli jsme naopak ve všech směrech lepší a od lepšího výsledku nás dělilo jen trio rozhodčích... Bartošova branka byla naprosto regulérní, ale.... Penalty jsme zvládli, Otep sice nedal, ale podržel Hřéba a dvě chytil, ostatní kluci byli úspěšní a máme připsán bod navíc. V sobotu nás čeká poslední zápas a uvidíme, co nás čeká za překvapení...“


FK Spartak Soběslav – FK Hořovicko 4:2 (3:0)

Branky: 21. a 28. Dvořák, 31. Bouchal, 57. M. Mazouch (pen.) – 47. Balvín, 64. Kuchař. Rozhodčí: Jansa – Čechlovský, Brychta. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:3 (Kuník, Žalda – Kaufman, Machurka, Balvín). Diváků: 380.

Soběslav: Kuník – Maršík, Suchan, Boháč (65. Podráský), Chotovinský – Bouchal – Žalda (87. Janoušek), Nohava, Vaněk – M. Mazouch (58. T. Mazouch) – Dvořák (75. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: M. Mazouch, Bouchal, Dvořák

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „V posledním domácím zápase sezony se nám nevydařily vstupy do obou poločasů. V prvním (5. min.) naši obránci vykopávali míč za již překonaným Kuníkem, ve druhém (47. min.) snížily Hořovice na 3:1. Jinak se hrál otevřený fotbal. My potřebovali k jistotě záchrany minimálně bod, ale chtěli jsme se rozloučit vítězně, hosté rozhodně nepřijeli jen na výlet. O výsledku rozhodla první půlhodinka. Hosté šanci na začátku nevyužili, my zásluhou výborně hrajícího Dvořáka jsme odskočili o dvě branky. A když přidal Bouchal po krásné střele na 3:0, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Hosté to sympaticky nezabalili, snížili, ale faul na Dvořáka a proměněná penalta M. Mazoucha nám vrátila opět tříbrankový náskok. Hosté opět korigovali, ale na víc než pár zbytečných faulů a potyček už neměli. Závěr byl podle mě zbytečně nervózní, alespoň se skoro 400 fantastických diváků nenudilo. Pro Milana Mazoucha to byl poslední domácí zápas kariéry, rozloučil se stylově proměněnou penaltou, a já bych mu touto cestou ještě jednou poděkoval za mnoho krásných let v soběslavském klubu, a popřál vše nej v mimosportovním životě. Ještě bych rád poděkoval našim fantastickým fanouškům, kteří nás v hojném počtu podporovali celou sezonu. Těšíme se na vás v sezoně 2018-19. Sportu zdar, fotbalu zvlášť..."


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - TJ Tatran Sedlčany 1:0 (0:0), 74. Glasnovič.
SK Petřín Plzeň - SK Rakovník 1:3 (1:1), 2. Zoubek - 45. Duchoň, 53. Severin, 80. Pucholt (pen.).
TJ Přeštice - SK Klatovy 1898 1:0 (0:0), 64. Duchek.
FK Olympie Březová - MFK Dobříš 4:1 (1:0), 41. Vůjtěch, 60. Šellong, 70. Kašpar, 76. Vaněček (pen.) - 65. Matějka.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Ján Honza