Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lídr z Varů v Roudném kraloval jen poločas. Pak malšané vstali z mrtvých

 
sobota, 9. června 2018, 21:48

Duel dvou mužstev z rozdílných pater tabulky měl dva rozdílné poločasy. V tom úvodním vládli slávisté z Karlových Varů. Po obrátce se malšané rapidně zlepšili a zaslouženého vyrovnání se přes řadu zahozených příležitostí dočkali ze pět minut dvanáct. V penaltách získali bod navíc, ale na definitivní záchranu zatím nestačí ani 43 získaných bodů. Rozhodnutí padne až v závěrečném střetnutí v Mariánských Lázních. K jistotě schází Roudenským jeden bod.

Fotbalově vyspělí, rychlí, důrazní s mladým kádrem. Kontrolovali hru, všude byli dřív a snadno šli do vedení. Ve 27. minutě Jan Kalina (jeden z nejlepších hráčů Slavie) prostřelil z trestného kopu zeď, v níž stáli i jeho spoluhráči. A nepříliš prudká, ale velmi přesná střela, skončila v síti. Gólman Hřebejk po ní skákal marně. A mohlo být ještě hůř, neboť stejný hráč ve 40. minutě poslal křížnou pumelici zpoza vápna do tyče. Domácí toho v této fázi hry moc nepředvedli. Nedostali se do hry, chyběla jim energie a jen snaha nestačila.

To, co jim scházelo, do nich ale trenéři Otepka s Rezkem o poločase nějak napumpovali. Z kabin vyběhl úplně jiný tým.  Dravý, hladový po gólech a dobrém výsledku. Malšané převzali kontrolu nad středem hřiště, vytvořili si tlak a s ním i řadu šancí. Ve dvou gólových byl kapitán Píša, dvakrát ostře pálil Hála, další možnost, o nichž se říká, že je „tutová“, zahodili Vávra a Maršík. Stav srovnal až střídající rychlík Matyáš Bartoš, který v 81. minutě pláchl všem a dotáhl rychlý brejk.

To už ale na hřišti i v hledišti plály vášně po nepřesných či kontroverzních výrocích rozhodčích. Hlavní tu přehlédl ostrý zákrok, po signalizaci asistenta neuznal malšanům ještě za stavu 0:1 gól z dorážky pro údajný ofsajd… Situaci nakonec musel řešit i hlavní pořadatel, právě v době, kdy domácí vyrovnali. V bouřlivé atmosféře ale už zoufalý tlak ve vítězství za tři body, které by jim zachovalo divizní příslušnost, nepřeklopili.

Druhý, za dané situace nesmírně cenný bod, si ale vystříleli v penaltovém klání. V něm ve druhé sérii sice neuspěl Ondřej Otepka, ostatní jeho parťáci Bartoš, Hála, Solomakha a Zeman se ale nemýlili, a to stačilo, protože Hřebejk kryl druhou a čtvrtou penaltu slávistů.


Malše Roudné – FC Slavia Karlovy Vary 1:1 (0:1), penalty 4:2

Branky: 82. Bartoš - 27. Kalina. Rozhodčí: Vnuk – Matoušek, Radina. Delegát: Míka. ŽK: 0:1 (93. Skala). Diváků: 200.

Roudné: Hřebejk – Zeman, Holub, Maršík, Lerch (72. Samek) – Píša (68. Solomakha), O. Otepka, Hála, Tušer, Vávra (63. Bartoš) – Vlk. Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Ján Honza
 


 
Reklama