Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav si pojistila záchranu v divizi výhrou v Mariánských Lázních

 
sobota, 2. června 2018, 17:49

Fotbalisté Spartaku Soběslavi si pojistili setrvání v divizi dnešním vítězstvím 3:2 v dalekých Mariánských Lázních. Dva góly vsítil Pavel Nohava, pečeť přidal vydařeným lobem Milan Mazouch. Výborně zachytal brankář Martin Kuník, který chytil před poločasovou přestávkou penaltu. Stínem zápasu je zranění záložníka Filipa Vaňka, který si v souboji s protihráčem poranil koleno.

Spartakovci se třemi body definitivně zachránili. Čtrnácté Přeštice dnes dopoledne prohrály na Aritmě a ztrácí na Soběslav už šest bodů. Vzájemná bilance obou týmů vyznívá pro jihočeského nováčka. Doma vyhrál na podzim 4:1, v odvetě prohrál 1:3.

Na stadionu u Ferdinandova pramene zavládlo po minulých výsledcích velké zklamání. Viktoriáni mají sice 42 bodů, což by jindy s poklidem stačilo k udržení, ale v letošní vyrovnané divizi to neplatí. Napříště se vydají do Č. Krumlova a na závěr hostí Roudné.

„Jsme moc rádi, že jsme to i přes tu dlouhou cestu zvládli,“ oddechl si po závěrečném hvizdu vedoucí mužstva Soběslavi Michal Lemberka. Štreku čítající 211 kilometrů se snažili rozkouskovat zastávkami a obědem, aby nebyla tolik únavná. 

Začátek byl oboustranně hodně opatrný. Domácí zahrozili poprvé ze vzduchu, ale pozorný Kuník si s hlavičkou poradil. Spartakovci vycházeli z defenzivy a spoléhali na brejky. Velkou možnost otevřít skóre měl na kopačce Milan Mazouch, ale tísněn obráncem nepřekonal brankáře Šmejkala.

Když časomíra ukrojila úvodní půlhodinku, přišly góly. Skórem pohnul jako první hostující Pavel Nohava, ale radost Jihočechů uhasil už po šesti minutách vyrovnávací trefou Lukáš. Závěr prvního poločasu přinesl dvě zajímavé situace. Ve 43. minutě domácí Sadílek neproměnil pokutový kop. „Předchozí tři penalty kopal po levé ruce brankáři. Věděli jsme o tom, máme nastudované video, Kuník se tam vrhl a míč vyrazil,“ popsal Lemberka důležitý okamžik. V poslední minutě střílel Vaněk těsně vedle domácí branky a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Šok zažili Západočeši při vstupu do druhé půle, kdy se opět prosadil Pavel Nohava a Jihočeši opět vedli. Gól s domácími otřásl a chvilku trvalo, než se z něj oklepali. Postupně převzali iniciativu a vytvořili si velký tlak. Jenže v 71. minutě nezachytila defenziva Viktorie dlouhý výkop brankáře Kuníka, míč se pak dostal až k Milanu Mazouchovi, který ze 30 metrů mazácky přehodil brankáře.

„Závěr byl hektický. Využili jsme všech pět střídání, ale špatně fungovala pořadatelská služba, protože nešla časomíra a my nevěděli, kolik je do konce. Až v 90. minutě jsme se dozvěděli, že rozhodčí nastaví čtyři minuty,“ popsal poslední minuty Lemberka. „Mariánky“ sice v 89. minutě snížily Nedbalým, ale na porážce už nic změnit nedokázaly.


FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Spartak Soběslav 2:3 (1:1)

Branky: 36. Lukáš, 89. Nedbalý – 30. a 46. Nohava, 71. M. Mazouch. Rozhodčí: Košan – Szikszay, Štrincl. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:4 (Nedbalý, Cinkanič, Drahorád – Vaněk, Kuník, Uličný, M. Mazouch). Diváků: 120.

Soběslav: Kuník – Maršík, Boháč, Suchan, Hromada – Bouchal – Žalda (88. Janoušek), Nohava (85. Podráský), Vaněk (76. T. Mazouch) – M. Mazouch (90. Wimmer) – Dvořák (70. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle