Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov prohrál i druhé derby a po dvou sezonách opouští divizi

 
pondělí, 28. května 2018, 20:35

Jankov odehrál druhé divizní jihočeské derby v řadě a opět nebodoval. Ve vyrovnané a opatrné první půli inkasoval po standardní situaci v 45. minutě, na začátku druhého poločasu Šebelkou neproměnil obrovskou šanci a chvíli na to obdržel druhý gól, který byl pro tým trenérů Kadlece s Maxou smrtící. Jankov nakonec na cestu domů vyfasoval po výsledku 5:1 "bůra".

Po celý první poločas to na žádný gólostroj nevypadalo. Obě mužstva hrála ze zabezpečených obran a do vážnějších zakončení se dostávala ojediněle. Jednu z největších příležitostí měl domácí Slavoj v 17. minutě, kdy si Tůma narazil s Tauberem, jenže následnou střelou z dobré pozice branku Jankova minul. Hosté zahrozili po rohovém kopu Zajíce a hlavičce Honnera, ovšem ke gólu to mělo daleko. O dvě minuty později se na druhé straně obtočil Tauber kolem bránícího Sedlice, vypálil, ale Komárek dobře zasáhl a střelu pozdějšího hrdiny vyrazil.

Když už to vypadalo na bezbrankový poločasový stav, dostal Krumlov výhodu standardní situace a chopil se jí skvěle. Kabeleho centrovaný míč způsobil v malém vápně Jankova zmatky. Nejrychleji se zorientoval Tomáš Tauber a hlavou zblízka zajistil domácím poločasové vedení - 1:0.

Vyrovnání měl okamžitě po příchodu z kabin na kopačce Šebelka, jenž dostal krásnou přihrávku od Sedlice, avšak tváří v tvář Říhovi domácího gólmana nepropálil. Jak osudový moment to byl, zjistili Jankovští v 51. minutě, když se díky neodpískanému faulu na Bürgera dostal k míči v pokutovém území František Persán, obešel Honnera a střelou pod padajícím Komárkem zvýšil vedení Slavoje - 2:0. Tato branka s hosty zle zamávala. Od tohoto okamžiku už Jankovští nekladli výraznější odpor a byla otázka, jakým skóre derby skončí.

V 64. minutě prokázal střelecké schopnosti Tomáš Tauber, který se střelou z otočky z vápna trefil přesně k tyči - 3:0. Dvanáct minut před koncem utkání podnikli středem hřiště povedenou akci střídající Mensah s Adamem Kasíkem, kterou zakončil mladý útočník gólově - 3:1. Jenže tragickým bráněním rohových kopů dopřál Jankov další góly domácímu týmu. Jmenovitě Tomáš Tauber se po rozích Nováka trefil dvakrát shodně hlavou, a to v 82. a 85. minutě. Své střelecké konto navýšil o čtyři zásahy a především díky němu míří Krumlov za záchranou. Na Jankov čekají poslední tři divizní zápasy, než se po dvou letech se čtvrtou nejvyšší soutěží rozloučí.


FK Slavoj Český Krumlov – SK Jankov 5:1 (1:0)

Branky: 45., 64., 82. a 85. Tauber, 51. Persán – 78. Kasík. Rozhodčí: Mudra - Pastyřík, Hodek. Delegát: Schröter. Bez karet. Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:6. Diváci: 130.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Dudák, Svoboda, Švec – Kroupa (46. Sláma), Kabele (73. Mravec), Novák, Persán (80. Neckář) – Tůma (86. Ješina), Tauber. Trenér Václav Domin.

SK Jankov: Komárek – Fajtl (72. Jirkovský), Honner, Lošek, Zajíc (75. Mužík) – Bürger (67. Kočer), Maršán, Sedlic (62. Mensah), Rytíř – Kasík, Šebelka (57. Smetana). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Tauber, Novák – Lošek, Kasík

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová
 


 
Reklama