Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gólostroj Tomáše Taubera rozhodl derby Č. Krumlova s Jankovem

 
sobota, 26. května 2018, 13:09

Po roce se znovu utkaly na krumlovském trávníku celky domácího Slavoje a Jankova v boji o setrvání v divizi. Vloni stačila bezgólová remíza v posledním kole oběma k záchraně, tentokrát se očekávala bitva na ostří nože. Předposlední Jankov byl v kritické situaci, Krumlovští byli jen bod od sestupového 14. místa. V záchranářském souboji se blýskl čtyřmi zásahy domácí Tomáš Tauber, Slavoj porazil Jankov 5:1.

Před výkopem derby popřáli činovníci Slavoje k sedmdesátým narozeninám Jaroslavu Ambrůžkovi, bývalému hráči a trenérovi. Bilance z posledních tří vzájemných zápasů hovořila jasně ve prospěch Jankova. Nasbíral v nich osm bodů a neobdržel ani jeden gól (6:0). Doma vyhrál podvakrát 3:0, vloni uhrál v Krumlově zmiňovanou bezbrankovou remízu a po penaltách získal bod navíc.

Na hřišti se dlouho nic podstatného nedělo, oba rivalové vycházeli ze zajištěné obrany. Až ve 45. minutě, těsně před poločasovou přestávkou, poslal Kabele trestný kop do ohně a z následného závaru hlavičkoval zblízka do sítě Tomáš Tauber a učnil svůj první zápis.

Jankov mohl na nepříznivý stav odpovědět hned v první minutě druhé půle, kdy se po akci Sedlice zjevil Šebelka sám před Říhou, ale střílel jen do brankáře. Trest na sebe nedal dlouho čekat. František Persán předvedl v 51. minutě pěknou individuální akci, pronikl do šestnáctky a za přihlížení hostujících obránců prostřelil z úhlu gólmana Komárka.

Hosté kapitulovali, nepomohlo ani několikanásobné střídání. V tu dobu se hrálo podle not domácích a střelecky disponovaného Taubera, který přidal další tři góly. V 64. minutě obral na kraj zálohy přesunutý Tůma o míč dvojici Jankovských, přihrál do vápna na Taubera, který se obtočil kolem obránce a poslal míč přesně k tyči.

Hosté zanedlouho snížili po průniku středem Adamem Kasíkem, ale rozjeté slavojáky to nezastavilo. V 81. minutě pokračoval ve své show Tauber, když po Novákově rohu zkompletoval hlavou hattrick. Čtyři minuty nato se situace opakovala jako přes kopírák - po rohovém kopu Nováka završil hlavičkující Tauber na ostudného „bůra“. Slavoj v derby dokonale zužitkoval standardní situace, vytěžil z nich čtyři góly. Hrálo se vzácně slušně, nepadla ani jedna žlutá karta.

Ohlasy po derby

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Proti Jankovu jsme chtěli navázat na výkon s Rakovníkem. Hodně důležitý byl první gól, který dal důrazný Tauber. Celkově byl ale první poločas takový oťukávací. Oba mančafty potom měly příležitosti ze standardek, sem tam i střely, ale spíš to bylo takové ostýchavé. Po přestávce jsme vystřídali a Tůma oživil hru po lajně. To se nakonec i projevilo. Atakovali jsme soupeře už na velkém vápně a nutili ho k chybám. Už jsme potom nedopustili žádný odpor. Hodně mě taky potěšily všechny góly. Konečně si nemůžu stěžovat na malý důraz ve vápně, Tauber mě toho pomalu zbavuje. Teď aby nám to vydrželo.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Dopadli jsme hodně špatně. Ten první poločas na to ale nevypadal, hráli jsme opatrně, vlastně domácí taky. Jenže těsně před odchodem do šaten jsme inkasovali. O přestávce jsme si řekli, že nic není ztraceného a pokusíme se aspoň vyrovnat. Jenže hned po pauze jsme inkasovali podruhé, a to kluky položilo. Svěsili hlavy a už se na žádnou větší akci kromě gólu nezmohli. Jenže Krumlov hned přidal další úspěch. Nejhorší na tom je, že jsme dostali čtyři góly ze standardek. To nás bolí. Co k Tauberovi? Prostě je to koncový hráč se vším všudy.“


FK Slavoj Český Krumlov – SK Jankov 5:1 (1:0)

Branky: 45., 64., 81. a 85. Tauber, 51. Persán – 77. Kasík. Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Hodek. Delegát: Schröter. Bez karet. Diváků: 238.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Dudák, Svoboda, Švec – Kroupa (46. Sláma), Kabele (73. Mravec), Novák, Persán (80. Neckář) – Tůma (86. Ješina), Tauber. Trenér Václav Domin.

Jankov: Komárek – Fajtl (72. Jirkovský), Honner, Lošek, Zajíc (75. Mužík) – Bürger (67. Kočer), Maršán, Sedlic (62. Mensah), Rytíř – Kasík, Šebelka (57. Smetana). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: celý tým, Tauber, Dudák, Tůma – Šebelka, Maršán

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto TVcom.cz