Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov nezachytil začátek, z Březové se vrací s prázdnou

 
neděle, 13. května 2018, 13:20

V nedělní dohrávce divize A zelenobílí neuspěli. Nepříznivá situace v tabulce velela Jankovským bodovat, ale Březová pod taktovkou kanonýra Davida Vaněčka rozhodla utkání již v prvním poločase, kdy třikrát pokořila obranu Jihočechů.

Ambice Jankova na možný bodový zisk v Březové vzaly za své už v úvodu zápasu.  V 9. minutě zahrával trestný kop ze strany Vaněček a nacentroval přesně do volného prostoru před Komárkovu branku, kam si naběhl Marek Kratochvíl a hlavou otevřel skóre.

Jankov mohl srovnat ve 20. minutě. Obránce Zajíc napálil trestný kop levačkou do břevna, míč vyletěl do vzduchu a znovu skončil na břevně. Následně se odrazil před branku, ale Mensah hlavičkoval z jasné pozice nad. To domácí byli daleko produktivnější a z druhé návštěvy před jankovskou brankou vytěžili druhý gól. Hostující obrana jen sledovala vydařenou kombinaci Březové, na jejímž konci byl osamocený Tomáš Bereczký.

A když se Vaněček ve 39. minutě řítil ve vápně k lajně, Bürger jej poslal k zemi a následovala penalta. Tu ostřílený Tomáš Vaněček bezpečně proměnil a na placírku k levé tyči neměl Komárek nárok.

O vítězi nebylo pochyb, ale Jankov i za jasného stavu statečně bojoval až do konce. Snížit mohl v 62. minutě po Mensahově ideální přihrávce střídající Kasík, ale tváří tvář brankáři střílel ze vzduchu těsně nad. Krátce nato se jankovští zadáci přesvědčili, co se stane, když dají Vaněčkovi dva metry „fóra“. Dostal míč mezi beky, doběhl až do šestnáctky a Komárek na jeho střelu k tyči ani nereagoval. David Vaněček se radoval ze sedmnácté letošní trefy a utkání se jen dohrávalo.

„Zápas samozřejmě ovlivnil rychle obdržený gól po standardní situaci a naší individuální chybě. Připravujeme se na to, trénujeme to, ale přijde zápas a chybu stejně uděláme. Po druhém gólu nám bylo jasné, že nemáme kvalitu na to, abychom výsledek zvrátili. Škoda nastřeleného břevna, domácí byli daleko produktivnější. Vaněček znovu potvrdil, že je výjimečným hráčem, s nímž stojí a padá výkon celého mužstva. Předvedl vynikající výkon. Výhra domácích byla naprosto zasloužená,“ uvedl krátce po závěrečném hvizdu asistent Jankova Petr Maxa. „Teď nás čekají tři krajská derby po sobě a po nich bude zřejmě jasno. Nic nevzdáváme, pokusíme se zabojovat,“ dodal k nadcházejícímu programu.

K nedělnímu utkání do Březové u Sokolova, čítající téměř 250 kilometrů, vyrazil Jankov se svými fanoušky již v sobotu a přenocoval na zámku Lužec. V Březové to fans SKJ vyhráli v hledišti na celé čáře. Výlet na západ Čech zakončili obědem v Chodové Plané a návštěvou místního rodinného pivovaru.


FK Olympie Březová – SK Jankov 4:0 (3:0)

Branky: 9. Kratochvíl, 22. Bereczký, 39. (pen.) a 66. Vaněček. Rozhodčí: Opočenský – Ulrich, Váňa. Delegát: Berka. ŽK: 0:1 (Bürger). Diváků: 230.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek (79. Mužík), Fajtl, Zajíc – Bürger, Maršán (43. Kasík), Sedlic, Smetana (54. Rytíř) – Mensah, Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto TVcom.cz