Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné pražskou Aritmu přehrálo, ale stačilo to jen na dva body

 
sobota, 12. května 2018, 23:22

Na roudenském E.ON Stadionu se hrál nejhezčí zápas jara. Oboustranně ofenzivní, bojovný, plný emocí a šancí. Kdyby jich domácí proměnili alespoň zlomek, jasně vyhráli. Takhle museli zápas otáčet a druhý bod vykopat v penaltovém rozstřelu. „Po takovém vývoji je pro nás výsledek cennější než jasná výhra třeba o tři góly. Věřím, že kluky dál namotivuje. Ten zápas prostě odjezdili,“ říkal po utkání domácí trenér Rudolf Otepka. A měl pravdu.

První poločas to byla ofenzivní smršť. Co dvě minuty, to dobrá možnost na jedné i druhé straně. Chronologicky vzato to vypadalo následovně: 3. Vlk (Malše) hlavou z malého vápna mimo, 5. Macek (Aritma) v gólovce mimo, 6. Vávra (M) hlavou mimo, 10. Kraus (A) z prostoru penalty po rozehrané standardce mimo, 12. Glasnovič (A) 0:1, když zapomenutý ve vápně míč zpracoval a s přehledem zakončil.

Bláznivý úvod ale nebral konce: 14. Kraus (A) hlavou nad, 16. Píša (M) po závaru z malého vápna hlavičkoval zpět na spoluhráče místo na branku, 20. Hála (M) pumelice zpoza vápna těsně míjí branku, 21. Hála (M) uvnitř vápna střílí nad („Stačilo to umístit,“ chytají se někteří diváci za hlavu), 23. Vávra (M) zleva pádí sám na brankáře Starečka, který ho vychytá, 28. Solomakhovu (M) hlavičku soupeř vyhlavičkuje z branky na roh, 29. Tušer (M) hned po jeho rozehrání se už raduje, ale Rybka odvrací z brankové čáry. Vážně, pro slabé povahy opravdu těžké údery.

Pak už drtivý tlak malšanů, podložený obrovským nasazením zákonitě opadl, ale ve 38. minutě přesto mohl srovnat Vlk. Sám na zadní tyči ale balon dobře netrefil a ten se odrazil do brankářovy náruče.

Po změně stran se odstartovalo v podobném stylu nahoru – dolů: 47.  Stareček kryl ránu O. Otepky (M), 50. Turbák (A) v gólovce překopne branku, 51. Vávra (M) dává na 1:1 po centru O. Otepky. Pak následovala Vávrova „pětiminutovka“, kdy mohl zápas otočit, ale ani v jedné ze dvou šancí míč v síti neskončil.

Roudné i potom pokračovalo v tlaku, ale šancí už ubylo. V 76. malšany podržel brankář Hřebejk, který ze šibenice vytáhl trestný kop kapitána Hrabáka. Zápas pak gradoval - Pražané dál zlobili z nebezpečných kontrů, začalo se jiskřit a přibývat faulů i žlutých karet, z nichž alespoň dvě mohli hosté proměnit v červenou jako při vražení do protihráče v přerušené hře, ale sudí tohle neřešili. Tím vyvolali bouři nevole v hledišti…

A když potom v 80. střídající Bartoš zahodil tutovku, šlo se do penalt. Disciplíny, v níž malšané poztráceli už mnoho bodů. Tentokrát byli ale psychicky odolní a střelecky stoprocentní – O. Otepka, M. Otepka, Hála, Solomakha, Tušer a Růžička vždy dorovnali střelce Aritmy, a když v 7. sérii Hřebejk míč vyrazil, Zeman bláznivý, ale divácky atraktivní duel, definitivně (a po zásluze) překlopil na roudenskou stranu. I k radosti čerstvého šedesátníka "zdz", autora těchto řádků.


Malše Roudné – SK Aritma Praha 1:1 (0:1), penalty 7:6

Branky: 52. L. Vávra – 11. Glasnovič. Rozhodčí: Vyhnanovský – Lafek, Hádek. Delegát: Hamouz. ŽK: 3:3 (Hála, M. Otepka, Píša – Kraus, P. Vávra, Beneš). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Zeman, M. Otepka, Tušer, Lerch – Píša, O. Otepka, Solomakha, Hála, Vávra (79. Bartoš) – Vlk (63. Růžička). Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Ján Honza
 


 
Reklama