Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Soběslav propadla v Přešticích, Krumlovští vezou dva body z Petřína

 
sobota, 21. dubna 2018, 13:19

V sobotu dopoledne se na západě Čech představil divizní tandem Č. Krumlov – Soběslav, jeho soupeři byly celky z chvostu tabulky. V obou zápasech padaly góly až ve druhých poločasech. Krumlovští získali dva body s posledním Petřínem po penaltách, ale mrzel je inkasovaný gól v samém závěru. Soběslav prohrála s předposledními Přešticemi a znovu potvrdila, že její venkovní výkony jsou oproti domácím sotva poloviční.

SK Petřín Plzeň – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (0:0), penalty 2:4

Branky: 87. Zoubek - 54. Novák (pen.). Rozhodčí: Opočenský – Švorc, Šlajs. Delegát: Sádovský. ŽK: 2:2 (Zoubek, Vohrna – Kabele, Wagner). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele, Dudák, Svoboda (46. Švec) – Kroupa, Wagner, Novák, Persán (71. Tůma) – Sláma (46. Mravec), Tauber. Trenér Václav Domin.

Dlouho to vypadalo, že slavojáci si odvezou z chátrajícího areálu plzeňského Petřína důležité tři body. Ještě v 86. minutě drželi vedení 1:0 a měli slibně nakročeno za vítězstvím. Jenže nevyužili další možnosti a v závěru podnikli domácí jeden z mála úspěšných výpadů a centr do hostující šestnáctky už měl platnost, když Zoubek odčinil penaltový faul a hlavou vyrovnal.

„I když vezeme z venku dva body, tak jsem zklamaný. Nemůžeme si přece nechat dát vyrovnávací gól pár minut před koncem, když jsme měli převahu,“ mrzelo Václava Domina, trenéra Č. Krumlova. „První poločas nebyl z naší strany bůhvíjak kvalitní. Po přestávce se přece jenom naše hra zlepšila, měli jsme několik tutovek, ne náhodných šancí. Ale většinou trefíme gólmana. Koncovka nás pořád trápí. No přece jenom jsme šili do vedení, ale pak necháme soupeře vyrovnat. To by se stát nemělo,“ dodal Domin bezprostředně po utkání.

V 54. minutě se měnilo skóre poprvé. Krumlovští rychle rozehráli standardku na vlastní polovině, plzeňští stopeři zaspali, přesný pas skončil až u unikajícího Taubera, domácí Zoubek zatáhl za záchrannou brzdu a poslal ho k zemi. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil k tyči střílející Novák.

V penaltovém rozstřelu zahrával jako první kapitán Slavoje Beránek, ale brankář Příhoda jeho pokus přečetl. Novák nekompromisně proměnil i podruhé stejně jako dvojice domácích. Naštěstí se pak trefovali jen hosté, neboť dva pokusy Petřínských gólman Hňup zpacifikoval. Kabele nezaváhal a pátý Tauber zpečetil dvoubodovou výhru. „Jediné pozitivum je snad zisk právě dvou bodů ze hřiště protivníka po penaltách. Ale jinak nám další výsledky nepomáhají, Soběslav prohrála v Přešticích, a ty máme na programu příští týden. Zase to bude boj o šest bodů, prostě jedeme dál ve snaze o záchranu,“ uvedl Domin.


TJ Přeštice – FK Spartak Soběslav 3:1 (0:0)

Branky: 46. Milota, 58. Kuhajda, 74. Bešta - 76. Dvořák. Rozhodčí: Tvrdík – Melničuk, Talpáš. Delegát: Tereba. ŽK: 0:1 (Hromada). Diváků: 128.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada (46. Šmídmajer) – Bouchal – Vaněk, M. Mazouch (82. Uličný), Nohava (90. Wimmer), Žalda (82. Maršík) – Dvořák. Trenér Radek Hajič.

Spartakovci nastoupili k souboji dvou nováčků v netradičně modrých dresech a první poločas vůbec nenasvědčoval tomu, že by se měli vrátit domů s prázdnou. Domácím byli vyrovnaným protivníkem a vytvořili si dvě slibné šance. „První půli jsme odehráli dobře, dokonce bych řekl, že byla venku jedna z nejlepších,“ poznamenal vedoucí soběslavského týmu Michal Lemberka.

Jenže veškeré naděje Soběslavi výrazně nalomila první minuta druhého poločasu. „Něco si řekneme v kabině, ale místo toho, abychom to dodrželi, tak inkasujeme už ve 40. vteřině,“ podotkl Lemberka, proč jihočeský nováček nevyhrál venku za tři body už sedm zápasů po sobě a dohromady nashromáždila pouhých 7 bodů.

V poločase musel střídat Hromada, hosté poslali do hry druhého útočníka Šmídmajera. Západočeši přišli lacino k vedení pro střele Miloty již ve 46. minutě. Za pět minut se blýskl Kuník vyražením trestného kopu k tyči, ale v 58. minutě kapituloval podruhé, když se prosadil po rohu osamocený Kuhajda, který spíše vracel míč před branku, ale ten skončil na zadní tyči.

Čtvrt hodiny před koncem nezachytila hostující obrana přihrávku středem na Beštu, ten běžel sám na Kuníka a nadvakrát zvýšil na 3:0. Vzápětí na druhé straně po přesném Vaňkově centru korigoval ranou z voleje Dvořák, ale to byla jen labutí píseň Soběslavských. „Je to velká škoda, soupeř nás určitě nepřehrál, ale nám se druhý poločas hrubě nevydařil. Kluci jako by se přestali věřit, dostali jsme laciné góly. Nezbývá než zabojovat příště s Aritmou, což bude hodně těžký soupeř,“ dodal při zpáteční cestě Michal Lemberka.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama