Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Zvítězit se podařilo jen Soběslavi. Nohavův trestňák a lá Socrates

 
čtvrtek, 19. dubna 2018, 10:07

Divize se přehoupla do své závěrečné třetiny, ale víkendové výsledky jihočeských mužstev nám radost neudělaly. Krumlovští nezužitkovali převahu v první půli s Doubravkou a smolným vlastencem prohráli. Nedařilo se ani Roudnému, které chtělo po dvou porážkách v derby zabrat se Sedlčany. Víc než na bod to ale nestačilo. O kvalitě letošního divizního suveréna se na západě Čech přesvědčil Jankov. Výhodu domácího trávníku na jaře stoprocentně využívají hráči Soběslavi. Napopáté získali tři body s posledním Petřínem. Do přestávky odpověděli dvěma Vaňkovými góly na rychlé vedení Plzně a v tabulce poskočili na osmé místo.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 21. KOLE DIVIZE A  


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Senco Doubravka 0:1 (0:0)

Branka: 68. vlastní (Kabele). Rozhodčí: Jansa – Dujsík, Kvaček. Delegát: Martinec. ŽK: 1:2 (Tůma - Brabec, Ungr). Diváků: 148.

Č. Krumlov: Říha – Beránek (80. Švec), Kabele, Dudák, Svoboda – Kroupa (64. Mravec), Wagner, Novák, Persán (80. Neckář) – Sláma (75. Tůma), Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Nechali jsme si utéct tři body. Zápas patřil nám a hned na začátku jsme měli obrovskou šanci po rychlé akci, ale nedali jsme. To nás asi poznamenalo, protože jsme promeškali i další příležitosti. Soupeř sice jenom bránil, ale vyrážel do rychlých protiútoků. Přesto jsme mohli a měli rozhodnout už v prvním poločase. Jenže i po přestávce jsme hráli naivně, a to na soupeře neplatilo. Tlačili jsme se dopředu za každou cenu, přitom chyběla příprava k finální přihrávce. Chtěli jsme vyrovnat a otevřeli jsme hru. To nabudilo hosty k brejkům. A po jednom dokonce dali gól. Přitom nechápu, jak mohl kolem té lajny projít. Naše individuální akce nebo uspěchané střely z dálky, to už byly výsledky rostoucí nervozity a následné křeče.“


Malše Roudné – TJ Tatran Sedlčany 1:1 (0:0), penalty 1:4

Branky: 49. Vlk – 53. Krůta. Rozhodčí: Hodek – Fr. Cihlář, Simbartl. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:3 (M. Otepka, Vávra, Píša – Kvěch, Vystyd, Brotánek). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Maršík (69. Solomakha), Holub (46. Vlk), M. Otepka, Lerch – Vávra, Tušer, Bartoš (72. Růžička), Hála, Zeman – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: Vlk

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Podali jsme výkon, který byl diametrálně odlišný od toho, co jsme předvedli s Krumlovem. Bylo to lepší. Ale nejsme produktivní, to je naše bolavá pata. Balon držíme, ale nedokážeme se propracovat k finále, které bychom si přáli. I tak jsme šli do vedení. Jenže pak se povedl hostům krásný kousek, který se jenom tak nevidí. Snad ze čtyřiceti metrů přeloboval našeho gólmana jeden z hostů. Brankáři to za vinu nedávám, má úkol být vepředu, aby podporoval hru. Nádherný moment, kvůli kterému se na fotbal chodí. Bohužel jsme na to doplatili my. Ten soupeř věděl, co dělá, nebyla to náhoda. Mrzí nás ztráta Holuba i Vlka. Příště už to snad vyjde. Další otázkou jsou penalty. Ze sedmi rozstřelů jsme uspěli jenom dvakrát. Nás momentálně trápí psychika, která nás obírá o lepší výsledky i při těch penaltách.“


FK Spartak Soběslav – SK Petřín Plzeň 3:1 (2:1)

Branky: 32. a 35. Vaněk, 83. Nohava – 7. Vohrna. Rozhodčí: Radina - Hocek, L. Eibl. Delegát: Schröter. Bez ŽK. ČK: 0:1 (82. Papáček). Diváků: 263.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada – Bouchal – Vaněk (90. Wimmer), M. Mazouch, Nohava  (87. Uličný), Žalda (84. Maršík) – Dvořák (69. Šmídmajer). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Vaněk, Žalda, Nohava

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Zápas o šest bodů jsme zvládli, ale v žádném případě to nebylo jednoduché. Petřín, byť je poslední, má ve svém mužstvu několik kvalitních a zkušených hráčů. A hlavně v prvních dvaceti minutách nám hráči z Plzně dělali velké potíže. Po špatném začátku jsme se postupně dostávali do hry a zásluhou Vaňka ještě do poločasu skóre otočili v náš prospěch. Druhá půle už tolik vzruchu nepřinesla, přežili jsme kritický moment na vyrovnání, aby v 83. minutě se opět z přímého kopu se nádherně trefil Nohava. Důležité body zůstaly doma, ale není zdaleka vyhráno, v sobotu zkusíme vydolovat body z Přeštic.“


FC Slavia Karlovy Vary – SK Jankov 6:0 (3:0)

Branky: 2. a 74. Psohlavec, 19. Staněk, 29. Geňo (pen.), 75. Krlička, 88. Kalina. Rozhodčí: Trojan - Šimeček, Štěrba. Delegát: Bláha. ŽK: 0:1 (Maršán). Diváků: 165.

Jankov: Pavelec - Bürger (73. Kočer), Lošek, Fajtl, Zajíc - Kasík (64. Jirkovský), Maršán (55. Rytíř), Sedlic, Šebelka, Smetana – Mensah.

Nejlepší hráči: Lošek

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Do zápasu jsme šli s tím, že se lídra soutěže pokusíme co nejdéle potrápit. Bohužel hned ve druhé minutě inkasujeme z jednoduše řešitelné situace, na to následně z nedohrané akce po rohu a o pár chvil později z penalty po naší hře rukou. Na jednu stranu možná až příliš kruté, na druhou stranu prostě realita. Nemá cenu se vymlouvat na to, že nám v tomto utkání chybělo několik hráčů a že jsme hráli třetí utkání v týdnu - to by bylo jen alibi. Soupeř byl o třídu lepší a na hřišti to bylo znát. My se teď musíme maximálně soustředit na další utkání, které nás čekají, a to zejména hned na to nejbližší domácí.“


Ostatní výsledky

FK Olympie Březová - TJ Přeštice 3:1 (2:0), 11. (pen.) a 57. Vaněček, 36. D. Martinec - 69. Bešta.
FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Rakovník 6:0 (3:0), 13. Nedbalý, 28. Holub, 37. Kabelák, 53. Drahorád, 87. Lopata, 89. Kravar.
FK Hořovicko - SK Klatovy 1898 1:1 (1:1), penalty 2:4, 13. Mojdl - 10. Diviš.
MFK Dobříš - SK Aritma Praha 0:3 (0:1), 6. a 65. Glasnovič, 60. Patetl (vl.).

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař