Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov smolně prohrál s Doubravkou

 
sobota, 14. dubna 2018, 11:50

Po prvním jarním vítězství v derby v Roudném hostil krumlovský Slavoj plzeňskou Doubravku. Zelenobílí potřebovali potvrdit předchozí výhru, aby odskočili sestupovým příčkám. První poločas se odehrál za stálé převahy Dominových svěřenců, ale ti nevyužili ani ty největší šance. V 68. minutě udeřili hosté a vedení 1:0 udrželi i po tříminutovém nastavení.

Jihočeši odehráli hodně smolný zápas. Od začátku si vytvořili tlak, který ale neměl žádoucí konec. Už ve druhé minutě přišel dlouhý pas z obrany, rychlá akce ale vyšla naprázdno. A podobně to probíhalo po celý první poločas.

Slavojáci se od prvních minut hnali kupředu a během první půle si vypracovali několik šancí, které volaly po gólu. Velkou možnost měl ve 26. minutě Tauber, jenž z otočky střílel těsně vedle Luhového branky. Po půlhodině měl gól na noze po Tauberově přiťuknutí Persán, ale z vápna střílel nepřesně. Vzápětí mohl skórovat i Novák, jehož slabé zakončení zachytil u tyče stojící obránce...

Po přestávce mladý tým Plzeňanů, kteří nechali na lavičce zkušeného stopera Nováka, byl směrem dopředu o poznání aktivnější a několikrát zaměstnal domácí obranu. Vyloženou příležitost si ale nevypracoval. V 68. minutě došlo ke klíčovému okamžiku celého zápasu. Z úhlu pronikl k Říhově brance  Künstner, ani jeden z bránících hráčů jej nedokázal zastavit, přihrál před branku, kde vracející se Kabele poslal míč smolně pod břevno vlastní branky.

Domácí se snažili o vyrovnání, ale branku Luhového ohrozili už jen ze standardek. Body z Roudného přišly vniveč, na domácím trávníku se Slavoji nedaří.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Nechali jsme si utéct tři body. Zápas patřil nám a hned na začátku jsme měli obrovskou šanci po rychlé akci, ale nedali jsme. To nás asi poznamenalo, protože jsme promeškali i další příležitosti. Soupeř sice jenom bránil, ale vyrážel do rychlých protiútoků. Přesto jsme mohli a měli rozhodnout už v prvním poločase. Jenže i po přestávce jsme hráli naivně, a to na soupeře neplatilo. Tlačili jsme se dopředu za každou cenu, přitom chyběla příprava k finální přihrávce. Chtěli jsme vyrovnat a otevřeli jsme hru. To nabudilo hosty k brejkům. A po jednom dokonce dali gól. Přitom nechápu, jak mohl kolem té lajny projít. Naše individuální akce nebo uspěchané střely z dálky, to už byly výsledky rostoucí nervozity a následné křeče.“

Jediný gólový okamžik sobotního dopoledního střetnutí v Č. Krumlově.


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Senco Doubravka 0:1 (0:0)

Branka: 68. vlastní (Kabele). Rozhodčí: Jansa – Dujsík, Kvaček. Delegát: Martinec. ŽK: 1:2 (Tůma - Brabec, Ungr). Diváků: 148.

Č. Krumlov: Říha – Beránek (80. Švec), Kabele, Dudák, Svoboda – Kroupa (64. Mravec), Wagner, Novák, Persán (80. Neckář) – Sláma (75. Tůma), Tauber. Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha
 


 
Reklama