Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Neporazitelnost Soběslavi ukončila Doubravka

 
sobota, 7. dubna 2018, 19:40

Divizní nováček Soběslav poprvé vyrazil v odvetné části mimo Jihočeský kraj. Po třech domácích zápasech a derby v Č. Krumlově nastoupil k dalšímu utkání v Plzni na Doubravce. Souboj na jaře neporažených mužstev zvládli lépe Plzeňané, kteří se prosadili po dvou standardkách a následných dorážkách Roubala a Krejčího.

Spartakovci přijeli do Plzně v hodně okleštěné sestavě. Na lavičce seděli pouze dvojka Hnilička a dva náhradníci. Trenér Hajič musel přeskupit složení základní jedenáctky. „Bylo znát, že nám chyběli tři hráči sehrané základní sestavy a na jejich postech museli zaskočit jiní. Na to jsme doplatili,“ poznamenal vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka. 

Doubravka zahrozila poprvé ve 13. minutě, kdy po rohu hlavičkoval nad zkušený kapitán Novák. Častěji se hrálo na polovině Jihočechů, ale ti dlouho odolávali územní převaze domácích. Prosadili se až ve 38. minutě. Po dalším rohu a propadlém míči dorážel zblízka Lukáš Roubal.

Ve druhém dějství byli domácí ještě nebezpečnější a několikrát musel úspěšně zasahovat brankář Martin Kuník, který byl jednoznačně nejlepším mužem Soběslavi. Branku domácího gólmana Luhového hosté pořádně neprověřili. Konec jejich nadějím udělala 65. minuta, kdy po faulu získali Západočeši výhodu trestného kopu z kraje šestnáctky. Míč proletěl až na zadní tyč, kde číhal Pavel Krejčí a dorážkou pojistil náskok. V závěru se hrálo nahoru dolů, ale ke změně stavu už nedošlo.

„Doubravka nebyla lepší, nepřehrála nás, ale vítězství jsme jí usnadnili špatným bráněním standardek, z nichž byli domácí velmi nebezpeční. Jen do dvacáté minuty zahrávali pět rohů. My jsme směrem dopředu neukázali téměř nic,“ uznal objektivně Michal Lemberka. „Příště nás čeká v domácím utkání poslední Petřín a musíme bezpodmínečně bodovat, abychom se vzdálili našlapanému sestupovému pásmu,“ dodal k důležitosti příštího zápasu.


SK Senco Doubravka – FK Spartak Soběslav 2:0 (1:0)

Branky: 38. Roubal, 65. Krejčí. Rozhodčí: Cichra – Vnuk, Hodek. Delegát: Bobek. ŽK: 2:1 (Skopový, Knakal – Boháč). Diváků: 100.

Soběslav: Kuník – Hromada, Boháč, Suchan, Maršík – Bouchal (62. Uličný) – Chotovinský, M. Mazouch, Nohava (76. Janoušek), Vaněk – Šmídmajer. Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle