Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Chotovinského akrobatický gól byl ozdobou derby. V dohrávkách jen remízy

 
čtvrtek, 5. dubna 2018, 11:52

Jankov a Č. Krumlov sehrály v uplynulých dnech dva zápasy, z nichž se jim podařilo vytěžit jen bod. Druhé regionální derby vyhrála Soběslav nad Roudným a stále zůstává bez porážky. Tabulku divize A vedou se suverénním 14bodovým náskokem K. Vary. Přes 700 diváků vidělo v páteční předehrávce premiéru Pavla Horvátha za Březovou, která překvapivě podlehla Doubravce.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 19. KOLE DIVIZE A  


SK Jankov – SK Rakovník 0:1 (0:0)

Branka: 58. Sklenka. Rozhodčí: Fr. Cihlář - Štrincl, Mudra. Delegát: Míka. ŽK: 1:2 (Bürger - Gašpárek, Schwendt). Diváci: 178.  Předehráno 30. 3. 2018.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Maršán, Zajíc - Smetana, Fajtl, Sedlic, Šebelka (86. Kočer), Bürger - Kasík (62. Mensah).

Nejlepší hráči: Bürger

Petr Kadlec, trenér Jankova: „První jarní domácí zápas jsme chtěli zvládnout a naplno bodovat. Věděli jsme, co od soupeře můžeme čekat a to se potvrdilo - nebezpečné standardky a jednoduchý přechod do útočné fáze, kde rakovničtí dobře využívali svoji výškovou převahu. V obranné činnosti jsme odehráli celkem slušný zápas, ale co se týče naší útočné fáze, tak v té bych očekával mnohem více nebezpečných situací před brankou soupeře. Zápas nakonec rozhodl dobře hrající Sklenka přesnou střelou k tyči ze střední vzdálenosti. My naše šance bohužel neproměnili a ze zápasu tedy odešli jako poražení. Teď se musíme co nejlépe připravit na pondělní dohrávku v Přešticích a tuto ztrátu dotáhnout nejlépe hned v tomto následujícím utkání. Našim fanouškům bych chtěl poděkovat za neúnavnou podporu v průběhu celého zápasu.“


FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Tatran Sedlčany 1:2 (0:1)

Branky: 55. Tauber – 10. Hájek, 82. Kvěch. Rozhodčí: Pálek – Langmajer, Duda. Delegát: Tereba. ŽK: 3:2 (Mravec, Tůma, Svoboda – Vystyd, Haas). Diváků: 153.

Č. Krumlov: Říha – Švec, Kabele, Dudák, Mravec (46. Svoboda) – Kroupa (86. Neckář), Tůma, Novák, Persán (78. Strapek) – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Nerad to říkám, ale první poločas byl z naší strany hrozný. Byli jsme pomalejší, soupeř byl pohyblivější, živější. Hrál na brejky, nestačili jsme. Naštěstí pro nás zažil úspěšnou premiéru v divizi devatenáctiletý gólman Říha, který k nám přišel z Kaplice. Předvedl několik výborných zákroků, při nichž zneškodnil šance soupeře. Ale stejně jsme inkasovali. Záloha nepracovala, tak jak měla, obrana byla přetížená. O přestávce jsem musel klukům říct, že takovýhle fotbal se mi nelíbí, že mají na víc. Vzali si to k srdci a předváděli jinou hru. I díky tomu se nám podařilo vyrovnat. Jenže pak se Sedlčanům podařilo z ojedinělého útoku znovu jít do vedení. Možná jsme si to zavinili sami, protože předtím jsme zahrávali standardku na polovině protivníka. Jenže přišla ztráta míče, rychlý přechod do protiútoku.  A to se už nám nepodařilo zvrátit.“


FK Spartak Soběslav – Malše Roudné 2:1 (1:0)

Branky: 30. Vaněk, 75. Chotovinský - 52. Lerch. Rozhodčí: J. Cihlář - Simbartl, Kastl. Delegát: Peteřík. ŽK: 3:4 (Bouchal, Janoušek, Kuník – Hála, Píša, M. Otepka, Lerch). ČK: 0:1 (85. M. Otepka). Diváků: 358.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč, Suchan, Hromada – Bouchal (82. Uličný) – Žalda (87. Janoušek), M. Mazouch, Nohava, Vaněk (90. Wimmer) – Dvořák (75. Šmídmajer). Trenér Radek Hajič.

Roudné: Konečný – Maršík (82. Solomakha), M. Otepka, Holub, Lerch – Vávra (62. Bartoš), Tušer, Hála, O. Otepka, Zeman – Píša (82. Vlk). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: Vaněk – Konečný

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Musím kluky tentokrát pochválit. Po celých 90 minut plnili námi dané pokyny, hráli zodpovědně, a prakticky nepustili Roudné do vážnější šance. Věděli jsme, že přijede velmi dobrý a fotbalově vyspělý soupeř, silný na míči, proti kterému hrát otevřený fotbal by asi nedopadlo dobře, proto jsme také zvolili defenzivní pojetí s rychlým přechodem do útoku. A to se nám celkem dařilo. Roudné bylo sice více na míči, po většinu zápasu bylo lepší, na druhou stranu kromě jednoho zaváhání (vyrovnávací gól) jsme ho, jak už jsem říkal, do jiných příležitostí nepustili. Šance jsme si naopak vytvořili my, Vaněk kromě gólu nastřelil tyč a břevno, k tomu opět neproměněná penalta... Výstavním gólem se blýskl Chotovinský. Z tohoto pohledu si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Na začátku jsme měli optickou převahu, ale gól dali domácí. Varovali nás i předtím, že kluci to nevzali na vědomí. Takže přišel trest a prohrávali jsme. Ale předtím mohl dát gól Vávra, nedal. Propadli jsme podruhé vlastními chybami. Přitom se nám vrátili do sestavy Ondra Otepka a Honza Hála. Čekali jsme od něj víc. Minimálně remíza by byla spravedlivější, pro nás to je ztráta. Domácí to urvali srdcem.“


Ostatní výsledky

FK Olympie Březová - SK Senco Doubravka 1:3 (1:2), 7. Peterka - 2. Světlík, 26. Ungr, 75. Künstner.
MFK Dobříš - SK Petřín Plzeň 4:3 (3:2), 6. Maryška, 11. Junek, 26. J. Šrain, 70. Puchmajer - 23. (pen.), 45. (pen.) a 86. Zoubek.                                                      
FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Aritma Praha 0:1 (0:1), 14. Baran.
FK Hořovicko - TJ Přeštice 3:0 (2:0), 34. Doležal, 37. Berger, 64. Kulhánek.
FC Slavia Karlovy Vary - SK Klatovy 1898 1:0 (1:0), 15. Geňo.


Dohrávka 16. kola

TJ Přeštice – SK Jankov 1:1 (1:0), penalty 5:4

Branky: 13. Blahoudek – 76. Mensah. Rozhodčí: Kyncl – Plzák, Nedvěd. Delegát: Krejčí. ŽK: 1:3 (Zdeněk – Maršán, Fajtl, Beránek). Diváků: 271. Hráno 2. 4. 2018.

Jankov: Pavelec – Jirkovský, Lošek, Maršán, Zajíc – Smetana (69. Mužík), Fajtl, Beránek, Šebelka (61. Kasík), Bürger – Mensah. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Mensah, Zajíc, Lošek

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Jediné s čím můžeme být po tomto zápase spokojeni, je získaný bod. Jinak naše hra nebyla vůbec dobrá. Nasazení a odvahu jsme nechali v kabině. K tomu jsme přidali spoustu neuvěřitelných nepřesností v přechodové fázi, a tak pro nás nemohl poločas skončit jinak než výsledkem 1:0 pro domácí, kdy jsme jednoduše inkasovali z přímého kopu. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se musíme zlepšit ve všech směrech. K určitému zlepšení sice došlo, ale pořád to dle mého názoru bylo na úroveň této soutěže málo. Podařilo se nám sice vyrovnat, ale popravdě je potřeba dodat, že domácí útočník Ansuma mohl skóre domácích několikrát navýšit a mohli jsme z pěkného areálu v Přešticích odjíždět s prázdnou. Očekávám, že se do dalších zápasů naše hra zlepší, protože věřím, že máme na to předvádět mnohem lepší výkony.“


Dohrávka 16. kola

FK Slavoj Č. Krumlov – MFK Dobříš 1:1 (0:0), penalty 2:3

Branky: 75. Neckář – 60. Talůžek. Rozhodčí: J. Cihlář – Hodek, Pastyřík. Delegát: Sádovský. ŽK: 0:3. ČK: 0:1 (64. Matějka po 2 ŽK). Diváků: 148. Hráno 4. 4. 2018.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek (85. Svoboda), Kabele, Dudák, Švec – Persán (68. Neckář), Tůma (46. Sláma), Novák, Mravec – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Podali jsme matný výkon. Bod je pro nás samozřejmě málo, ale musíme si také přiznat, že jsme toho moc nepředvedli. Takhle se o záchranu nebojuje. Chybělo mi tam nasazení, nemělo to šťávu. Až na hlavičku Taubera a vyrovnávací gól střídajícího Neckáře jsme nic nevypracovali. Hosté se zatáhli, ale nedokázali jsme náš tlak zúročit. Hlavně tomu chyběla jiskra. Pokusíme se zabojovat v derby s Roudným. Třeba překvapíme jako vloni.“


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle