Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov potkala další domácí ztráta. S Dobříší bral jen bod

 
středa, 4. dubna 2018, 21:09

Ani ve třetím domácím střetnutí po sobě nedokázali krumlovští slavojáci získat tolik potřebné tři body v boji o udržení v divizi. Ve středeční dohrávce proti Dobříši stačili v přesilovce alespoň vyrovnat a po remíze 1:1 si bod navíc za přesnější zahrávání penalt odvezli Středočeši, kteří svým výkonem také neoslnili.

Čekání na první jarní vítězství prodloužili Krumlovští na čtyři utkání. Dobříš, která na podzim doma prohrála se Slavojem 1:2, přijela pod zámek s jasnou taktikou, stáhla se do obranné ulity a po celý zápas se bránila.

Domácí měli po celých devadesát minut převahu, ale k výkonu nepřidali tolik potřebné srdíčko. „Podali jsme matný výkon. Bod je pro nás samozřejmě málo, ale musíme si také přiznat, že jsme toho moc nepředvedli. Takhle se o záchranu nebojuje. Chybělo mi tam nasazení, nemělo to šťávu,“ řekl kriticky trenér Václav Domin, že středeční výkon jeho svěřenců měl do ideálu hodně daleko. „Asi na kluky zapůsobilo jarní sluníčko,“ pousmál se Domin.

Převahu nedokázali zelenobílí zúročit. Vyložené šance jdou spočíst na prstech jedné ruky a nemusí jich být ani pět. „Až na hlavičku Taubera a vyrovnávací gól střídajícího Neckáře jsme nic nevypracovali. Hosté se zatáhli, ale nedokázali jsme náš tlak zúročit. Hlavně tomu chyběla jiskra,“ všiml si Domin.

Jak už to v takových zápasech bývá, hosté vytěžili z minima maximum. Po centru do vápna se prosadil mezi dvěma obránci hlavičkující kapitán Robert Talůžek a Dobříš šla do vedení. Za čtyři minuty viděl hostující Matějka druhou žlutou kartu a domácí získali výhodu přesilovky. Na hřiště šel čerstvý Neckář a trenér Domin měl šťastnou ruku při střídání. Devatenáctiletý Matouš Neckář o sedm minut později vyrovnal pohotovou ranou z voleje.

Žádný z centrů do ohně se v závěrečných minutách neujal a tak na řadu musely přijít pokutové kopy. Hned ten první domácí gólman Hňup Talůžkovi vystihl, ale ani tuhle výhodu slavojáci nevyužili, protože Wagner také selhal. Novák a Kabele s jistotou proměnili, ale Tauberovu střelu k pravé tyči brankář Šedivý vyrazil, takže hosté vedli před poslední sérií 3:2. Krůta napálil jen břevno, ale následnou exekuci brankáře Hňupa jeho protějšek vytěsnil mimo tyče a Dobříš se mohla radovat z dalšího bodu navíc. K příštímu utkání zajíždí Č. Krumlov v sobotu na derby do Roudného (16:30).


FK Slavoj Č. Krumlov – MFK Dobříš 1:1 (0:0), penalty 2:3

Branky: 75. Neckář – 60. Talůžek. Rozhodčí: J. Cihlář – Hodek, Pastyřík. Delegát: Sádovský. ŽK: 0:3. ČK: 0:1 (64. Matějka po 2 ŽK). Diváků: 148.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek (85. Svoboda), Kabele, Dudák, Švec – Persán (68. Neckář), Tůma (46. Sláma), Novák, Mravec – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle