Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankovští v Přešticích nezvládli další penaltový rozstřel

 
středa, 4. dubna 2018, 10:05

Na Velikonoční pondělí cestoval Jankov k dohrávce 16. kola divize, skupiny A na půdu nováčka z Přeštic. Domácí tým měl řadu šancí, především nová africká posila Musa Ansuma, jenže vstřelit gól mu nebylo přáno. Prosadil se pouze veterán Blahoudek, a když za hosty srovnal čtvrthodinku před koncem Mensah, záchranářský duel skončil nerozhodně. Jak už to tak bývá, v penaltovém rozstřelu se opět radoval soupeř Jankova.

Jihočeši chtěli po páteční domácí porážce s Rakovníkem napravit bodovou ztrátu a z krásného přešťického areálu přivést nejlépe tři body. Jenže trenér Kadlec nemohl znovu počítat se stopery Popelkou a Kroneislem, další absenci zapříčinila nemoc tvořivého záložníka Sedlice.

Na pozici stopera Jihočechů se tak postavil opět Maršán a nezačal příliš šťastně. Hned ve 4. minutě inkasoval žlutou kartu a po dalším jeho faulu na Ansumu domácí skórovali. Běžela 13. minuta, Ivan Blahoudek využil špatného výhledu Pavelce a podél zdi na gólmanovu stranu rozveselil přes dvěstěpadesát diváků - 1:0.

Ještě chviličku před tímto momentem se k hlavičce po rohu Zajíce dostal Mensah, ale na urostlého Šampalíka nevyzrál. Hosté nehráli dobře, což potvrdil po půl hodině hry Beránek mizernou malou domů, kterou vystihl Ansuma a řítil se sám na Pavelce. Jankovskému gólmanovi udělal kliku, jenže následně netrefil prázdnou branku a poprvé, zdaleka ne naposledy, nepotvrdil své střelecké schopnosti.

Až zhruba posledních deset minut prvního poločasu si více balonu na kopačkách užili hostující fotbalisté. Bylo na nich však vidět, že překombinovat obranu soupeře není nejsilnější stránka Jankova. A tak se zrodila šance na vyrovnání po rohovém kopu v poslední minutě první půle, kdy si Šebelkův roh našel v pokutovém území Smetana, ale ten poslal ho těsně nad domácí branku.

V poločase došlo k výměně postů mezi Maršánem a Fajtlem, což opticky Jankovu pomohlo, na druhou stranu se zase zjevily větší mezery v hostujících zadních řadách. Ve 48. minutě dostal dost prostoru ke střele Zdeněk a hezkou střelou orazítkoval tyč Pavelcovy branky. O tři minuty později se dostal do velmi dobré příležitosti Ansuma, taktéž jeho střela se otřela o tyčku.

Jankovští měli štěstí a postupem času toho využili. Hra se čím dál více přesunula na polovinu Přeštic a domácí tým se začal bát o vedení, o které také přišel v 76. minutě. Po akci Mužík - Maršán - Kasík měl gólovku Bürger, toho ještě skvěle vychytal Šampalík, ovšem vyražený míč dorazil do branky David Tetteh Mensah - 1:1. Dal tak návod svému krajanovi Ansumovi, jakže se střílí branky.

Jenže zdálo se, že tomu domácí útočník neporozuměl, jelikož hned v 77. minutě měl na noze další stoprocentní příležitost, ale perfektním zákrokem se vytáhl Pavelec, jenž tak odčinil zaváhání z první branky. V posledních minutách měl více ze hry Jankov, ale nejblíže gólu byl kdo jiný, než Musa Ansuma. V 90. minutě se zjevil sám před Pavelcem, avšak s ním přehodil i celou branku.

Oba celky si připsaly po bodu, Přeštice zaslouženě braly ten druhý, když jejich střelci proměnili všech pět pokutových kopů. Na druhé straně zaváhal v druhé sérii Mužík. Při pohledu na počet šancí je jeden zisk Jankova rozhodně plusový!

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Jediné s čím můžeme být po tomto zápase spokojeni, je získaný bod. Jinak naše hra nebyla vůbec dobrá. Nasazení a odvahu jsme nechali v kabině. K tomu jsme přidali spoustu neuvěřitelných nepřesností v přechodové fázi, a tak pro nás nemohl poločas skončit jinak než výsledkem 1:0 pro domácí, kdy jsme jednoduše inkasovali z přímého kopu. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se musíme zlepšit ve všech směrech. K určitému zlepšení sice došlo, ale pořád to dle mého názoru bylo na úroveň této soutěže málo. Podařilo se nám sice vyrovnat, ale popravdě je potřeba dodat, že domácí útočník Ansuma mohl skóre domácích několikrát navýšit a mohli jsme z pěkného areálu v Přešticích odjíždět s prázdnou. Očekávám, že se do dalších zápasů naše hra zlepší, protože věřím, že máme na to předvádět mnohem lepší výkony.“

TJ Přeštice - SK Jankov 1:1 (1:0), pen. 5:4

Branky: 13. Blahoudek - 76. Mensah. Penalty: Bešta +, Sýkora +, Möglich +, Lecjaks +, Zdeněk + - Zajíc +, Mužík -, Bürger +, Beránek +, Fajtl +. Rozhodčí: Kyncl - Plzák, Nedvěd. Delegát: Krejčí. ŽK: 1:3 (Zdeněk - Maršán, Fajtl, Beránek). Střely na branku 5:2, mimo 4:6, rohy 5:4. Diváků: 271.

TJ Přeštice: Šampalík - Rodriguez, Lecjaks, Duchek, Milota - Möglich, Zdeněk, Blahoudek, Bešta J. - Strejček (81. Sýkora), Ansuma

SK Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Maršán, Zajíc - Smetana (69. Mužík), Fajtl, Beránek, Šebelka (61. Kasík), Bürger - Mensah

Nejlepší hráči: Blahoudek - Mensah, Zajíc, Lošek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama