Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov v záchranářském souboji uhrál bod s Přešticemi

 
pondělí, 2. dubna 2018, 12:17

Fotbalisté Jankova zvládli v pondělní dohrávce divizního 16. kola důležitý záchranářský souboj a v Přešticích získali díky brance Mensaha remízu 1:1. Jankov tak od sestupového pásma dělí jeden bod a Přeštice udržel v tabulce pod sebou.

Jankov se musel opět obejít bez obou stoperů. Zraněného Kroneisla a distancovaného Popelky. Oba soupeři si uvědomovali důležitost zápasu a od začátku vzájemného souboje bylo vidět, že si další ztrátu nechtějí připustit.

První poločas nakonec rozhodlo zaváhání jankovské obrany, která faulovala čiperného Ansumu, zimní posilu z Hořovicka, a Ivan Blahoudek kopl trestný kop přesně kolem zdi za Pavelcova záda. Ve 30. minutě Jihočechům opět zatrnulo, když Ansuma zachytil příliš slabou malou domů, obešel i Pavelce, ale poslal míč mimo prázdné branky.  Jankovští se snažili dobýt domácí obranu, ale vážnější příležitost si vypracovali až v závěru poločasu, kdy po Maršánově rohu hlavičkoval těsně nad Smetana.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí, kteří chtěli pojistit vedení. Už ve 47. minutě napálil z 25 metrů Zdeněk tyč. Za tři minuty se řítil k vápnu Ansuma, vypálil, ale zazvonila opět tyč. Hosté zanedlouho přečkali i závar před svou brankou po rohovém kopu. Jankovští vyrovnali hru a stále častěji se osmělovali. V 76. minutě se dočkali vyrovnání. Maršán, který se po přestávce posunul do středu zálohy, vyslal do šance Bürgera a odražený míč poslal hlavou do sítě David Mensah. Vzápětí běžel Ansuma sám na Pavelce, ale ten svůj tým podržel.

V poslední minutě mohl rozhodnout „palič“ Ansuma, ale s Pavelcem přehodil i branku. V penaltách neproměnil ve druhé sérii pouze Mužík, Šampalík mu ji chytil, Přeštice byly stoprocentní a získaly plusový bod. Jankov si po podzimní výhře 1:0 udržel lepší vzájemnou bilanci. „Jeli jsme si pro tři body, ale po průběhu zápasu bod bereme. Prospali jsme první půli, domácí dvakrát trefili tyč, přálo nám štěstí. Jsme rádi, že jsme si udrželi lepší bilanci jak s Klatovy, tak Přešticemi. Ale hru musíme zlepšit, stále to není ono,“ řekl Jihočeskému fotbalu krátce po utkání asistent trenéra Jankova Petr Maxa.


TJ Přeštice – SK Jankov 1:1 (1:0), penalty 5:4

Branky: 13. Blahoudek – 76. Mensah. Rozhodčí: Kyncl – Plzák, Nedvěd. Delegát: Krejčí. ŽK: 1:3 (Zdeněk – Maršán, Fajtl, Beránek). Diváků: 271.

SK Jankov: Pavelec – Jirkovský, Lošek, Maršán, Zajíc – Smetana (69. Mužík), Fajtl, Beránek, Šebelka (61. Kasík), Bürger – Mensah. Trenér Petr Kadlec.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák