Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov podlehl gólem Sklenky Rakovníku

 
pátek, 30. března 2018, 18:36

Jankovští příznivci se dočkali! Po čtyřech a půl měsících mohli opět vyrazit na divizní mistrovské utkání do Precis arény. Domácí tým přivítal SK Rakovník, kterému chtěl oplatit podzimní porážku 2:5.

Přestože se před samotným utkáním jen těžko hledal favorit duelu, Jihočeši věřili, že s podporou domácího publika uhrají potřebné tři body. Rakovník ovšem spoléhá na hodně soubojový styl hry a s tím měl Jankov obrovské problémy.

V 11. minutě po hlavičce Sklenky zakročil na brankové čáře za Pavelce Lošek. Vzápětí měli největší šanci první půli domácí, prudkou Zajícovu přihrávku bohužel Smetana nedokázal usměrnit do sítě. Brankou neskončila ani šance Schwendta, ani přímý kop Zajíce na druhé straně. Poločas tak skončil bez branek.

Zápas nakonec rozhodla jediná trefa. V 58. minutě se krásně k tyči trefil nejlepší hráč utkání Jakub Sklenka a poslal hosty do vedení. Na straně Jankova patřil k nejlepším hráčům Vojtěch Bürger, ale ani jemu se vyrovnat nepodařilo. Nejprve jeho první pokus odvrátili obránci, v 79. minutě zase po přesném centru Loška hlavičkoval pod břevno, ale Zach jeho pokus vytěsnil na roh. A když v samém závěru neuspěl ani hostující Červený, zápas skončil 0:1.


SK Jankov – SK Rakovník 0:1 (0:0)

Branka: 58. Sklenka. Rozhodčí: Cihlář – Štrincl, Mudra. Delegát: Míka. ŽK: 1:2 (Bürger – Gašpárek, Schwendt). Diváci: 178.

SK Jankov: Pavelec – Jirkovský, Lošek, Maršán, Zajíc – Smetana, Fajtl, Sedlic, Šebelka (86. Kočer), Bürger – Kasík (62. Mensah). Trenér Petr Kadlec.

SK Rakovník: Zach – Tvrz, Besta, Gašpárek (80. Krupička), Severin – Hamouz (90. Čech), Sklenka, Duchoň, Spal (51. Pucholt) – Červený, Schwendt. Trenér Libor Šíma.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák