Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudnému penaltové rozstřely nejdou, s Březovou bere jen bod

 
sobota, 24. března 2018, 19:42

Kdyby dal už v 1. minutě roudenský Bartoš gól, mohl se divizní duel vyvíjet jinak. Jenže sám před prázdnou brankou z pár kroků poslal míč vedle tyče… Nejspíš přihrávku Vlka nečekal, stejně jako beci Olympie, kteří v domnění, že míč skončí v autu, přestali hrát, zatímco domácí hráč ho dostihl.

Jak se ukázalo, pro malšany to byl osudový okamžik. Důrazní, urostlí a fotbalově zdatní „olympionici“ je s dobře organizovanou hrou do šancí prakticky nepouštěli. Za zmínku stojí jen dalekonosný trestňák Zemana z pětadvaceti metrů, který těsně minul tyč. To běžela 5. minuta. Hosté byli blízko gólu v 17. minutě, ale Petr Peterka tutovku zahodil – z jasné pozice uvnitř vápna pálil vedle.

Jinak se v chladu a větru hrálo prakticky jen mezi vápny. Březová dobře bránila, a domácí, jimž v sestavě chyběli nemocný Hála, zraněný brankář Hřebejk a naposledy i na podzim distancovaný Ondřej Otepka, si s tím nevěděli rady.

Podobně dlouho probíhal i druhý poločas, takže v „jarní zimě“ fotbal moc diváky nezahřál. Oživení přinesl až střídající Růžička, který hned při prvním doteku s míčem mohl rozhodnout. Jeho ránu z pár kroků ale brankář Tomáš Martinec reflexivně vyrazil na roh. Oživlí malšané pak bojovné hosty přeci jen přitlačili k vápnu. Kolem 80. minuty kopali sérii tří rohů, a z toho posledního také málem zahřmělo. Maršíkova hlavička však letěla těsně mimo.

Velmi dobře bránící Olympia měla blízko ke gólu v 84. minutě, ale trestný kop Dana Martince z hranice vápna brankář Konečný skvěle vyrazil. Dlužno dodat, že tak napravil svou chybu, kdy ostrý míč v pádu neudržel v náručí a likvidoval ho už kousek za čarou pokutového území… Ve druhé minutě nastavení měl gól na hlavě ještě Růžička, ale po rohu míč letěl těsně vedle tyče.

Pak už se šlo na penalty, kde hostům k „plusovému“ bodu pomohl brankář Tomáš Martinec, který vychytal tři domácí střelce Vogla v první, Lercha ve třetí a Samka v 9. sérii, zatímco Petr Peterka v ní uspěl. Malšané přitom měli „mečbol“, protože první dvě střely hostů skončily na břevně. Závěrečné rozstřely jim ale letos nejdou. Těšit je však může, že zatímco po třech úvodních podzimních kolech divize měli 0 bodů, po třech jarních odvetách si jich připsali 7. Zda k nim přidají další, ukáží následující dvě jihočeská derby v Soběslavi a doma s Českým Krumlovem.


Malše Roudné – FK Olympia Březová 0:0, penalty 6:7

Rozhodčí: Braun - Kvaček, Němec. Delegát: Mrázek. ŽK: 1:1 (Vávra – D. Martinec). Diváků: 150.

Roudné: Konečný – Maršík, M. Otepka, Holub, Lerch – Tušer, Vávra (90. Vogl), Zeman – Bartoš (70. Růžička), Vlk (87. Samek), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

 
 
Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Miloslav Kusbach