Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Roudné a Soběslav potvrdily tříbodové zisky

 
čtvrtek, 22. března 2018, 09:50

Brzký start divize a nevlídné zimní počasí zapříčinily další odkládání zápasů. Možná by stálo za úvahu posunout začátek jarních odvet na začátek dubna a termínovou listinu natáhnout až do konce června, kdy se tráva zelená, a skalní fanoušky neodradí pohled na teploměr. Třeba v Dobříši, kde bylo soupeřem Roudné, se hrálo na umělce i přes nesouhlas obou týmů… Tabulka je odloženými zápasy chaotická, soutěž neregulérní, což vystihuje skutečnost, že některé celky musí zvládnout jaro v nabitém kalendáři za dva a půl měsíce.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 17. KOLE DIVIZE A  


MFK Dobříš – Malše Roudné 1:2 (1:2)

Góly: 2. Maryška – 20. Píša, 39. Maršík. Rozhodčí: Langmajer – Duda, Kastl. Delegát: Novotný. ŽK: 4:1 (Procházka, J. Šrain, Patetl, Maryška - Růžička). Diváků: 50. Hráno na UMT Dobříš.

Roudné: Konečný – Maršík, M. Otepka, Holub, Lerch – Tušer, Vávra (91. Samek), Zeman – Bartoš (86. Solomakha), Vlk (78. Růžička), Píša, Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Že to nebude v Dobříši lehké, jsme začali tušit už na rozmezí obou krajů. A na místě samotném se to potvrdilo. I když se hrálo na umělce, tak nebyla upravená, ani lajny nebyly vidět. Nejsme nijak namyšlení, ale nepřipadalo nám to regulérní. Chtěli jsme zápas odložit, ale domácí na sehrání trvali, že už měli jednu pauzu. Tak se hrálo, ale s fotbalem to nemělo nic společného. Ani divácká kulisa nebyla důstojná, přitom tu chodí fanoušků daleko víc. Náhradní termíny určitě existují, nic by se nedělo. Samotný zápas jsme nezahájili dobře, když jsme prakticky od začátku prohrávali. Domácí zlobili hlavně dlouhými házenými auty do vápna a jednoduchou hrou s nakopávanými balony. Na tom je jejich systém založen. My jsme se snažili o naši kombinační hru, ale terén to komplikoval. Přesto jsme se dokázali prosadit. Možná pomohlo i to, že jsme v prvním poločase hráli proti větru. Musím kluky pochválit. Bojovali, a i když chyběl kvůli angíně Honza Hála, tak to zmákli.“


FK Spartak Soběslav – Tatran Sedlčany 4:2 (1:2)

Góly: 31. T. Mazouch, 58. Vaněk, 68. Hromada, 82. Dvořák – 24. Haas, 38. Kdolský. Rozhodčí: Fojtík – Kvaček, Braun. Delegát: Ploch. ŽK: 1:4 (Boháč – Brotánek, Němec, Haas, Soldát). Diváků: 150.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada (89. Maršík) – Žalda, Bouchal, M. Mazouch, Vaněk (87. Šmídmajer) – T. Mazouch (37. Dvořák), Nohava (85. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Bouchal

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Chtěli jsme z úvodních dvou domácích zápasů vydolovat plný bodový zisk, což se podařilo, a proto můžeme být zatím spokojeni. Na těžkém terénu a za neustálého sněžení se vítězství se Sedlčany nerodilo lehce, hosté dobře bránili, a vyráželi do rychlých protiútoků. My jsme hráli aktivně, byli více na míči, a troufnu si říci, že jsme byli po celý zápas lepším mužstvem. Bohužel jsme dostali opět dva smolné góly, vždy po doražené střele. Naštěstí pro nás jsme na góly soupeře vždy dokázali odpovědět. Druhá půle už byla jednoznačně v naší režii, jak herně, tak fyzicky jsme Sedlčany přehráli, dali tři pěkné branky, břevno, tyč a ještě některé naše šance chytil hostující brankář. Musím mužstvo pochválit a věřím v bodový zisk i v sobotu v Č. Krumlově.“

Tomáš Mazouch se raduje z vyrovnávacího gólu hlavou proti Sedlčanům na 1:1.


FK Olympie Březová – FK Slavoj Český Krumlov 2:0 (1:0)

Góly: 37. Kašpar, 71. Vaněček. Rozhodčí: Šimeček – Kyncl, Nedvěd. Delegát: Lhoták. ŽK: 0:1 (Persán). Diváků: 200. Hráno na UMT Baníku Sokolov.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele, Dudák, Mravec (26. Strapek) – Wagner, Kroupa, Švec, Persán – Novák – Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Na sokolovské umělce se hrálo za nelehkých podmínek. Foukal silný vítr a byla tuhá zima. Připomínalo nám to turnaj Hlubocké zimní ligy. Domácí hrozili především ze standardek a po jedné z nich šli také do vedení. Po trestném kopu do tyče jsme si nepohlídali odražený míč a úplně volný hráč dorážel do prázdné branky.  Ve druhé půli jsme se tlačili dopředu, ale musím přiznat, že jsme si tentokrát žádnou vážnější příležitost nevypracovali.  Březová přidala druhý gól Vaněčkem, který dostal dlouhý míč za beky a přeloboval vybíhajícího brankáře Hňupa. Gólu ale předcházel faul na našeho hráče. Chyběli nám tři marodi, navíc pro zranění musel střídat Mravec. Snad se dají do sobotního derby se Soběslaví dohromady.“


SK Jankov – SK Aritma Praha odloženo na 11.4.2018 17:00


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně – SK Petřín Plzeň 6:3 (4:2), 13. a 90. Holub, 18. a 85. Kravar, 34. Štěpán, 45. Kafka – 3. Lisý, 31. Zoubek, 55. Vinkler.
FC Slavia Karlovy Vary – TJ Přeštice 6:0 (4:0), 5., 9., 19., 38. a 73. Psohlavec, 88. Novotný.
SK Rakovník – SK Klatovy 1898 odloženo na 11.4.2018 17:00
FK Hořovicko – SK Senco Doubravka odloženo na 11.4.2018 17:30

Napsal(a) Michal Průcha | Foto MFK Dobříš
 


 
Reklama