Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov si zatím nezahrál. Čeká ho velmi nabitý program

 
středa, 21. března 2018, 09:20

Odložené duely samozřejmě pro klub z jihočeské vesničky znamenají komplikace a následně i značně nabitý program. Dva zápasy odehraje Jankov o velikonočním víkendu, o týden později si vyzkouší "anglický" model se třemi zápasy během sedmi dní.

I přes snahu pořadatelů a velkou chuť nedělní utkání 17. kola proti Aritmě Praha odehrát, sobotní sněžení pokrylo trávník v Precis aréně natolik, že to sehrání duelu znemožnilo. Jankovští tak museli odložit po úvodním jarním duelu v Přešticích i druhé utkání, a s velkým odhodláním vyhlížejí třetí pokus, který je na programu v neděli 25. 3. v Klatovech.

Odložené zápasy znamenají nemalé obtíže. „Komplikace to určitě jsou. Za prvé jsme se snažili připravit se na 10. března, vše jsme k tomu směřovali. Nyní jsme dva víkendy nesehráli žádné utkání, navíc počasí nám značně komplikuje i tréninkový proces. Za druhé nás díky tomu čekají náročné dny. Museli jsme upravit program o velikonocích, týden na to nás čeká neděle-středa-neděle,“ zmiňuje asistent trenéra Petr Maxa a záhy dodává, že na tým čeká opravdu velké sousto. „Anglický týden zahajujeme v Sedlčanech, ve středu přivítáme silnou Aritmu a v neděli vše zakončíme na půdě suverénních Varů. Bude to pro nás opravdu náročná prověrka, která ukáže, jak na tom jsme.“

Nicméně nejdříve čeká na Jankov souboj s Klatovy. Tedy s týmem, který je na tom úplně stejně. I Klatovy musely oba dva jarní duely odložit, takže i pro ně to bude jarní premiéra. V aktuálně dosti nepřehledné tabulce jsou Západočeši dva body za Jankovem, oba týmy jsou v sestupových vodách, takže to bude zápas o šest bodů.

„Zápas je to důležitý, nicméně ne rozhodující. Samozřejmě, že je vstup do jara důležitý, uvidíme, kdo se s tímto netradičním odkládáním zápasů lépe vyrovná. Pro nás je složitější, že hrajeme venku a že Klatovy je soupeř, na kterého se nám nikdy moc nedařilo. S Kadlim nyní musíme tým nažhavit natolik, abychom nejeli domů s prázdnou. Ať už bude terén jakýkoliv, očekávám hodně bojovné utkání,“ předpovídá Petr Maxa. Modleme se, aby se už počasí umoudřilo a sehrání třetího jarního kola umožnilo.

 Následující program SK Jankov:

18.kolo 15:00  25.03.2018 SK Klatovy - SK Jankov

19.kolo 15:00  30.03.2018 SK Jankov - SK Rakovník

16.kolo 10:15  02.04.2018 TJ Přeštice - SK Jankov

20.kolo 16:30  08.04.2018 Sedlčany - SK Jankov

17.kolo 17:00  11.04.2018 SK Jankov - SK Aritma Praha

21.kolo 10:30  15.04.2018 Karlovy Vary - SK Jankov

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák