Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovští věří v úspěšné záchranářské práce

 
sobota, 10. března 2018, 12:36

Už to znají. V obdobné situaci jako před rokem jdou do jarní části divize A fotbalisté Slavoje Č. Krumlov. Podle slov lodivoda Václava Domina se v odvetách začíná v abnormálně vyrovnané tabulce vlastně od nuly.

Trenér Slavoje, který skončil po podzimní části dvanáctý, vsadil v přípravném období na tradiční model. „Přípravu jsme zahájili 15. ledna a byla to klasika. Tréninky v Č. Krumlově, soustředění v Černé v Pošumaví a turnaj na Hluboké a k tomu tři přípravná utkání. Určitě jsem spokojen s podmínkami, které nám vytvořilo vedení. A tomu odpovídala i intenzita snahy hráčů,“ popisuje průběh zimy kormidelník Václav Domin, jemuž celý podzim promarodili brankář Michal Trnka, Lukáš Mravec a talentovaný Dominik Tůma.

Jedinou kaňkou na vydařené přípravě na jaro je marodka. Ta se nevyprázdnila ani přes zimu. „Tréninková morálka byla v rámci možností nemocí kvalitní. Sehráli jsme řadu zápasů, které nás prověřily. Jenom mě mrzí, že nás při nich postihla řada zranění, třeba Klivandy, Nováka, Tůmy. Ale snad se dají brzy dohromady. Kvůli tomu jsme snad nikdy nehráli v optimální sestavě a nemohli jsme si vyzkoušet potřebné herní situace. K přípravě to ale patří, bývá to tak. Šanci tak dostal celý kádr. Doženeme to v mistrácích,“ věří Domin, že budeme mít základní jedenáctku konečně pohromadě.

V herních testech se Českokrumlovští utkali s několika kvalitními protivníky. V A skupině Hlubocké zimní ligy skončili na druhém místě a po odložení jarní premiéry s Dobříší na 4. dubna sehrají nedělní utkání o 3. místo s Netolicemi. „Zaměřili jsme se hlavně na to, že dřív jsme často dostávali góly přes střed hřiště. To jsme se snažili vychytat,“ líčí Domin, na čem se snažili nejvíce zapracovat. Potěšil ho příchod hlubockého kanonýra Tomáše Taubera, který by měl vylepšit produktivitu útoku, což potvrdil šesti góly v přípravě.

Divize je po první půlce neskutečně vyrovnaná. Druhý Rakovník dělí od předposledního Petřína jen devět bodů. Odstup mužstev na 9. až 15. místě je pouze čtyřbodový. „Situace před jarem je asi taková, že se začíná znovu od nuly. Tabulka je tak zhuštěná, že rozdíly jsou minimální. Každý bod bude cenný. Náš úkol je jasný, udržet divizi,“ uzavírá Václav Domin.

FK SLAVOJ Č. KRUMLOV PŘED JAREM


ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Tomáš Tauber (Hluboká), Miroslav Ješina (z dorostu)
Odešli: Matyáš Babka (Rakousko), Matěj Kříž a Jakub Zatloukal (oba z pracovních důvodů)


SOUPISKA

Brankáři: Filip Hňup, Michal Trnka

Obránci: Martin Dudák, Jakub Kabele, Lukáš Mravec, Martin Svoboda, Matěj Švec

Záložníci: Václav Novák, Dominik Tůma, Jakub Wagner, František Persán, Jan Sláma, Michal Strapek, Lukáš Hofmann

Útočníci: Michal Klivanda, Václav Beránek, Matouš Neckář, Tomáš Tauber


REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Václav Domin. Asistent trenéra: Jiří Černý. Vedoucí mužstva: Jiří Werner. Masér: Karel Bednařík.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák