Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zajistit si udržení v divizi, zní hlavní úkol Jankova

 
sobota, 10. března 2018, 10:24

Ani přezimování na devátém místě vyrovnané divize A nedává Jankovu spát. Od předposledního místa ho dělí pouhé dva body. Za jarní záchranou půjde pod novým trenérem Petrem Kadlecem, který vystřídal po osmi letech na vlastní žádost končícího Iva Čecha.

U mužů debutující mladý kouč Petr Kadlec (31) působil naposledy u mládeže v Dynamu. S trénováním začínal v roce 2009 u žáčků v SKP Č. Budějovice. Zimní přípravu včetně přípravných utkání naplánoval Kadlecův předchůdce. Odstartovala v polovině ledna. Mužstvo se připravovalo v domácích podmínkách a na umělé trávě na Hluboké. Sehrálo šest přípravných zápasů a v generálce remizovalo s Katovicemi 3:3.

„Těžko hodnotit zimní přípravu před jarními zápasy. Teprve ta ukáže, jestli byla dobrá. Ale zatím bych toho neměl moc k tomu, abych ji hodnotil špatně. Vedení klubu se o nás všestranně postaralo, takže jsme stačili odehrát všechno, co jsme měli nasmlouváno. Ve větší tréninkové účasti nám vadila chřipková epidemie. Přesto jsme se v sehraných utkáních dozvěděli, kde nás tlačí bota a odstranili to,“ říká Petr Kadlec, bývalý hráč Jankova, Roudného a Olešníka.

Jankov v zimě opustil zkušený Martin Kollár a mladíček Matěj Maurer. Posílení kádru bylo nezbytné. Znovu to zkouší Roman Mužík, z dorostu SKP přišel Daniel Kočer. Z druholigového dorostu Písku byl získán do útoku nadějný střelec Adam Kasík a z mateřského Milevska 19letý Marek Smetana. „V poslední době hrál v dorostu Dynama,“ dodává Kadlec s tím, že příští týden doplní osmnáctičlenný kádr také oblíbení Afričané Armah s Mensahem. „Bude ale záležet na tom, v jakém stavu budou třeba fyzicky nebo herně. Každopádně jejich příchod vítám.

Do jara půjde Jankov s odhodláním čtvrtou nejvyšší soutěž v tuzemsku udržet. „Kádr nevypadá špatně, teď už jenom, aby se nám vyhýbala zranění. Ta Jankov v posledních letech dost pronásledovala. Snad jsme si to už vybrali. Budeme potřebovat zdravé kluky pro každý zápas, nároky budou veliké v každém okamžiku jednotlivých utkání. Vy říkáte, že bych se měl dívat dopředu, ale já se asi budu spíš ohlížet dozadu. Proč? Abych viděl, jak se nám ty kalné sestupové vody vzdalují. A uděláme pro to všechno. Na klukách je vidět, že chtějí pro Jankov divizi zachovat. Zaslouží si ji,“ soudí Petr Kadlec, jehož týmu byl první jarní veledůležitý zápas v Přešticích odložen na pondělí 2. dubna. Jaro zahájí příští týden domácím střetnutíM s Aritmou Praha.

SK JANKOV PŘED JAREM 2018


ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Adam Kasík (FC Písek), Marek Smetana (FC ZVVZ Milevsko), Daniel Kočer (SKP ČB)
Odešli: Martin Kollár (Sokol Římov), Matěj Maurer (zahraničí)


SOUPISKA

Brankáři: Jan Komárek, Aleš Pavelec

Obránci: Václav Jirkovský, František Lošek, Martin Popelka, Marek Kroneisl, Jakub Zajíc, Lukáš Fajtl

Záložníci: Vojtěch Bürger, Pavel Beránek, David Maršán, Martin Rytíř, Patrik Sedlic, Daniel Kočer, Jan Šebelka, David Tetteh Mensah

Útočníci: Roman Mužík, Marek Smetana, Adam Kasík, Solomon Armah


REALIZAČNÍ TÝM

Trenér:  Petr Kadlec. Asistent trenéra: Petr Maxa. Vedoucí mužstva: Jaroslav Návara. Trenér brankářů: Pavel Kučera. Kustod: Jan Šváb. Sportovní manažer: Pavel Beránek st.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle