Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Náš výkon ukázal, že jdeme dobrou cestou, míní kouč Soběslavi Hajič

 
úterý, 13. února 2018, 15:31

První vítězství v zimní přípravě si soběslavský Spartak připsal v derby se Sokolem Želeč. Výkonem a výsledkem 5:2 potěšil trenéra Radka Hajiče. V dobrém světle se ukazují posily Uličný s Bouchalem.

Marodka vykonává své i v Soběslavi. Ani kormidelník Hajič neměl v sobotním střetnutí ve Staré Hlíně pohromadě kompletní kádr. Sestava Kuník – Chotovinský, Suchan, Vaněk, Hromada – Bouchal – Žalda, Peltán, Nohava, T. Mazouch – Uličný, střídali Šmídmajer, K. Polišenský se na rivala Želeč vytáhla.

„Nebylo nás moc, ale musím kluky pochválit. Želeč jsme přehráli snad poprvé. Jinak proti nám předvádějí důrazný a agresivní styl hry, který nám moc nesedí. Samozřejmě bylo vidět, že ani oni nejsou kompletní, určitě cítili nepřítomnost Kosobuda nebo Holuba. Na druhou stranu náš výkon ukázal, že snad jdeme dobrou cestou,“ doufá Radek Hajič, jehož tým na podzim sbíral v divizi zkušenosti, které by měl na jaře zúročit.

Do přestávky si spartakovci vytvořili dvougólový náskok, který po přestávce ještě navýšili. „V prvním poločase jsme dali dva góly, ale těsně po přestávce Želeč trochu vyrovnala hru. Postupně jsme se vrátili k naší hře z první půle a znovu jsme opanovali hřiště. A to nám chyběli například Milan Mazouch nebo Boháč,“ těší Hajiče vítězství 5:2, když se dvakrát trefili Žalda s Nohavou, jednou T. Mazouch.

Zahraniční posily

Na jaro se klubu podařilo posílení mužstva. Hostování v Soběslavi prodloužil Filip Vaněk z Dynama ČB, novými tvářemi jsou Uličný a Bouchal. Oba přicházejí ze zahraničí. „S oběma jsme spokojeni, jejich přítomnost na hřišti je znát,“ vítá příchod zimních posil.

Slovák Erik Uličný (29) si tu našel práci a přišel až od Prešova z klubu FK Soľ. Petr Bouchal (36) je odchovancem Spartaku, začínal tu v roce 1990 a o šest let později zamířil do Dynama ČB, kde to dotáhl až do ligového kádru, v němž odehrál 14 zápasů a zaznamenal jeden ligový gól. Po hostování v Prachaticích (jaro 2004) nabral směr Rakousko, kde ve třech týmech (Zwettl, krátce Waidhofen/Thaya a Marchtrenk) strávil dlouhých třináct let.

O víkendu mají Soběslavští volno, neboť pořádají ples. V příštím týdnu se vydají za přípravou až na východ Čech. „Ve středu odjíždíme na soustředění do Ústí nad Orlicí, kde sehrajeme přípravné zápasy s domácí třetiligovou Jiskrou a Litomyšlí z krajského přeboru. Tuhle praxi praktikujeme už nějakou dobu. Doma si uděláme tu hrubou přípravu a pak jedeme někam ven. Tentokrát to bude trochu dál, chlapcům se asi bude po domovu stýskat. Budou mít jenom telefon, dřív si mohli ze soustředění i odskočit, když bylo blíž Soběslavi,“ věří trenér Radek Hajič, že hráči to pár dnů bez přítelkyň, manželek či rodičů určitě vydrží.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto FK Spartak Soběslav