Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Historický podzim Soběslavi v divizi. Vítěznou šňůru ale vystřídala série porážek

 
středa, 13. prosince 2017, 10:15

Divizní nováček pocítil na své kůži, jak někdy bolí přechod do vyšší soutěže. Co v pohodě stačí v kraji, bývá někdy v divizi málo, ověřili si v Soběslavi. Jako by přesedli ze staré Škodovky do moderního a výkonnějšího vozu. Všechno rychlejší a trochu jiné. Ale Soběslavští se s tím perou statečně, zvlášť když dost zápasů prohráli nešťastně jenom o gól. Mají teď celou zimu na to, aby si všechno probrali a na jaře pokračovali v tom lepším. Kádr je kvalitní.

Jak celkově hodnotíte umístění v právě skončené sezoně? Ta vás neuvítala zrovna laskavě, když jste hned na úvod inkasovali šest gólů v Březové. Ovšem bod ze Sedlčan hned ve druhém kole, ten se počítá. A nato i vítězství v jihočeském derby s Krumlovem.
Vzhledem k tomu, jak jsme soutěž rozehráli a jakým jsme se prezentovali fotbalem, spokojen být nemohu. Nevyšly nám dva zápasy, jinak jsme byli všem soupeřům rovnocenným partnerem.

Vyhrávat se asi hráčům zalíbilo, protože následovala šňůra vítězství, kterou stopla až další studená sprcha, tentokrát na Aritmě. A samotný závěr podzimu už určitě vaše představ nesplňoval.  Čím si vysvětlit takovou nevyrovnanost? Nováčkovská daň?
První polovina podzimní části nám vyšla nad očekávání, naopak šest posledních zápasů jsme prohráli (pětkrát o gól).  Příčin je několik a nemá cenu je tu dopodrobna rozebírat. Musíme to s vedením probrat a udělat vše pro to, abychom byli dobře připraveni na jarní boje o záchranu.

Co vám schází k úplné spokojenosti? Například zlepšení efektivity vašich střeleckých opor?
Samozřejmě to spolu vše souvisí. Pokud nedáváte góly, nemůžete mít body. Je to jedna z příčin, proč nejsme v klidnějších vodách tabulky. Ano góly Dvořáka nebo Šmídmajera nám chybí, ale nelze to házet jen na ně.

Kdo patřil mezi největší tahouny vašeho mužstva?
Opět bych to rozdělil. Na začátku, kromě dvaceti minut v Březové a zápasu na Aritmě, nám fungovalo téměř vše. Držela nás defenziva, výborně chytal Kuník, a padalo nám to tam. O té druhé už jsem se zmiňoval. Chyběli nám góly (z posledních čtyřech dal tři Vaněk z pozice obránce), a to je dost alarmující. Určitě i soupeři se na nás pečlivěji připravovali.

Na který zápas byste raději rychle zapomněl? Určitě tedy najdete i jeden, který byl podle vašeho gusta.
Dvacet minut v Březové, a zápas v Praze na Aritmě. To byl zmar. Spokojenost byla v zápasech s Českým Krumlovem, v Plzni a s Klatovy.

 Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže? Čím vás tito hráči zaujali?
Každé mužstvo má určitě své lídry. V divizi se teprve rozkoukávám, a spíše se soustředím na své hráče. Gólově určítě karlovarští Psohlavec a Geňo.

 Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže? Jde to porovnat s krajským přeborem, ve kterém jste ještě loni účinkovali?
Divize je náročnější po všech stránkách. Kvalitní soupeři, nepříjemné dlouhé, hlavně ranní cestování. Náročnější tréninky. Sebemenší zaváhání soupeři nemilosrdně trestají. Naši útočnici by mohli vyprávět. Co bohatě stačilo v krajském přeboru, na divizi už nestačí.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude vypadat?
Přípravu zahájíme 6. ledna. Bude probíhat v domácích podmínkách + herní soustředění v Ústí nad Orlicí. Je naplánováno sedm přípravných zápasů převážně na umělé trávě ve Staré Hlíně. Trénovat budeme dle možnosti čtyřikrát týdně.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Každopádně potřebujeme kádr rozšířit. Ne všichni hráči dostáli před sezónou slibu obětovat fotbalu více času než v krajském přeboru. Nelze odehrát 22 zápasů s patnácti lidmi. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet. Musím říci, že v tomto směru, a nejenom v tom, odvádí výbornou práci p. Nývlt. Bohužel pro Soběslav se nacházíme v takovém vakuu na rozhraní Tábora a Českých Budějovic. A sehnat kvalitního hotového hráče pro divizi je nesmírně složité.

S jakými plány půjdete do jara?
Jednoznačný cíl je pro nás záchrana v divizi.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle