Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav si vybrala kopec smůly. V závěru zahodila i penaltu

 
sobota, 18. listopadu 2017, 17:13

Ukončit nelichotivou šňůru pěti porážek za sebou vstupoval soběslavský Spartak do posledního střetnutí v podzimní části divize A. V předcházejících zápasech zbytečně ztratil několik bodů, když rozhodně nebyl horším týmem. Bodů se však nedočkal ani s Dobříší. Do jara si zadělal na sestupové starosti, ostatně jako všechny jihočeské celky v divizi…

Střetnutí nezačalo pro domácí zrovna šťastně. Už v 6. minutě si po své chybě zařídili penaltu, kterou Milan Krůta bezpečně proměnil, když Kuník při ní riskl skok na druhou stranu – 0:1. Hráči Spartaku to ale nedonutilo sklonit hlavu a o pár minutek stačili vyrovnat. Bek Filip Vaněk napřáhl ze střední vzdálenosti a vyslal míč k levé tyči Šedivého branky – 1:1.

Srovnání skóre jakoby hru uklidnilo a míč byl nejčastěji k vidění ve středu hřiště mezi pokutovými územími. Nakonec se ale přece jen podíval blíže k brance a doplatili na to znovu Jihočeši. Mezi beky si zaběhl Štěpán Maryška a Kuník neměl šanci – 1:2. Další šanci znovu vyrovnat měl Boháč, ale jeho hlavička zamířila jenom k brankáři Šedivému.

Druhé dějství zahájili domácí náporem v jasné snaze vyrovnat. Blízko k tomu byl Tomáš Mazouch, leč jeho střela sice prolétla křížem celým vápnem, ale zároveň minula i branku. Poté musel převést svoje umění i soběslavský gólman Kuník, a to velice úspěšně.

V roli obrovského smolaře se v několika příležitostech předvedl Vaněk. V jedné obrovské příležitosti, kdy byl sám před brankou, z jasné pozice přestřelil. Pár minutek před koncem vybojoval svým dravým průnikem do vápna penaltu a sám se postavil k její exekuci. Jenže Šedivý směr jeho střely vystihl a balon vyrazil. To byla poslední šance na obou stranách, skóre se už nezměnilo.

Vít Hromada, vedoucí mužstva Soběslavi: „Chtěli jsme podzim před našimi fanoušky uzavřít výsledkem, který by nám zajistil klidnější zimu. To nám bohužel nevyšlo. Zápas byl celkem vyrovnaný, soupeř byl šťastnější. Sahali jsme po remíze, ale k té penaltě na konci zápasu v téhle situaci se nikdo moc neměl. Vaněk je na tréninku bezpečně proměňuje, takže to bylo řešení.  Bohužel nevyšlo.“


FK Spartak Soběslav - MFK Dobříš 1:2 (1:2)

Branky: 14. Vaněk – 6. Krůta (pen.), 26. Maryška. Rozhodčí: Pálek - Hodek, Szikszay. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:3 (Podráský, Suchan - Rychlík, Krůta, Šrain). Diváků: 140.

Soběslav: Kuník – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (74. Šmídmajer), Podráský (82. Dvořák), Nohava, Janoušek (67. Chotovinský) – T. Mazouch, M. Mazouch. Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle