Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovští nestačili na karlovarského lídra

 
sobota, 4. listopadu 2017, 16:39

Favorité ze západu Čech neměli v Krumlově zpočátku lehkou úlohu. Jejich kvalita byla na hřišti znát, ale trvalo jim delší čas, než se dokázali prosadit. První půlhodinu s nimi Jihočeši sváděli vyrovnanou partii.

Jenže pod trvalým, i když mírným tlakem, se začali muži trenéra Václava Domina dopouštět svých obvyklých chyb, na něž už bezpočtukrát citelně doplatili. Začali ztrácet balony, přesnost přihrávek také měla poměrně daleko k dokonalosti.

Když se to všechno načte, pak se tak zkušený tým, kterým Karlovy Vary jsou, musí prosadit. Skóre otevřel ve 31. minutě Királyi po nedůrazné hře domácích hráčů v svém pokutovém území. Opět už obvyklá chyba, kterou se stále nedaří odstranit. Do konce poločasu se do střelecké listiny zapsal těsně před jho koncem Maňák.

Dvougólová ztráta neznamená ve fotbale až tolik, takže domácí vstupovali do druhé části střetnutí s odhodláním nic moc víc toho soupeři dovolit. A pokud možno, alespoň snížit. Jenže favorit tyhle sny i trenérovy pokyny poslal k čertu. Po čtyřech minutách se poprvé trefil Geňo a otevřel i pro spoluhráče střelnici.

Hra celého týmu Krumlova se rozsypala, jeho defenziva se ocitla pod velikým tlakem a byla přetížená. I z toho plynula další pochybení, která velezkušený celek v pohodě trestal. Skóre v neprospěch domácích hrozivě narůstalo, až se zastavilo na počtu šesti.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Chvíli jsme drželi s lídrem soutěže krok, ale nevydrželo to ani celý poločas. Po něm jsme prohrávali o dva góly, což bylo možná přijatelné. O přestávce jsme si řekli, že novu musíme přečkat začátek druhé půle, ale my inkasujeme hned po čtyřech minutách. Znovu se projevily naše staré chyby, které se nám nedaří odstranit. Nedostatek důrazu ve vápně a proměňování šancí, když s anim dostaneme. My nedáme gól pomalu ani z malého vápna, zatímco soupeři nás tvrdě po chybách trestají skoro pokaždé.“


FK Slavoj Český Krumlov - FC Slavia Karlovy Vary 0:6 (0:2)

Branky: 49. a 52. Geňo, 31. Királyi, 42. Maňák, 60. Vokáč, 67. Psohlavec. Rozhodčí: Janíček - Matyš, Štuk. Delegát: Tereba. ŽK: 0:1 (Staněk). Diváků: 140.

Č. Krumlov: Kříž – Svoboda, Kabele, Dudák, Mravec – Kroupa (72. Babka), Wagner, Novák, Persán (67. Neckář) – Klivanda, Sláma (59. Beránek). Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle