Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav byla blízko k bodům. Ve Varech inkasovala v 88. minutě…

 
neděle, 29. října 2017, 13:23

Na hlavním karlovarském hřišti ve Dvorech se pro nezpůsobilý terén hrát nedalo a tak se střetnutí domácí Slavie a Soběslavi muselo přesunout na místní umělku. Jihočeši drželi naději na bodový zisk až do posledních minut, ale v 88. minutě neustrážili kanonýra Psohlavce a odjížděli domů s prázdnou.

Odpolední utkání Rakovník vs. Roudné bylo s předstihem odloženo, mnoho nechybělo a nehrálo se ani ve Varech. „Hřiště bylo na některých místech pod vodou a řešilo se, zda zápas odehrát či odložit. My jsme byli pro odložení. Domácí volali na STK, a protože jako náhradní plochu mají uvedenou umělku, musel se zápas odehrát. Podruhé už sem nemusíme,“ informoval vedoucí soběslavského mužstva Vít Hromada.

Spartakovci nazuli správné obutí a šlo se na umělý trávník. Trenér Hajič udělal pár korektur v sestavě - od první minuty poslal na hřiště Žaldu s Chotovinským, Vaněk se posunul do zálohy. Hru samozřejmě ovlivnil silný vítr. Nováček sehrál s lídrem naprosto vyrovnanou partii. Největší možnost si vypracoval v 60. minutě, kdy ze strany vápna střílel Dvořák těsně vedle. „Šance byly na obou stranách. Nás těší, že jsme s domácími sehráli vyrovnané utkání. Kluky musíme za předvedený výkon pochválit, dvakrát škoda toho zaváhání v samém závěru, kdy jsme zbytečně obdrželi jediný gól,“ mrzelo Hromadu.

V 88. minutě nastal rozhodující okamžik celého střetnutí. Karlovarští zaútočili po pravém křídle, následoval centr před soběslavskou branku, míč propadl mezi obránci k úplně volnému Psohlavcovi a zakončovatel jeho formátu se v podobných situacích nemýlí – přesná dorážka znamenala tři body pro domácí Slavii. „Byla to obrovská škoda a hořký konec,“ dodal Vít Hromada před dlouhou cestou domů.


FC Slavia Karlovy Vary - Spartak Soběslav 1:0 (0:0)

Gól: 88. Psohlavec. Rozhodčí: Duchoň - Krejsa, Leška. Delegát: Doubek. ŽK: 0:3 (Chotovinský, Dvořák, Vaněk). Diváků: 50.                                                   

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada – Žalda (85. T. Mazouch), M. Mazouch, Podráský, Vaněk – Nohava – Dvořák (78. Šmídmajer). Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle