Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovští zúročili svoji převahu až po penaltách

 
pondělí, 23. října 2017, 09:25

Rakovník v minulém kole obral o všechny body a neodešli naprázdno ani z Českého Krumlova. První poločas vyzněl jasně pro domácí, ale získali jenom jednobrankový náskok. Ten se ale v průběhu druhé půlce vypařil. Takže došlo k penaltové loterii, v níž byli Krumlováci úspěšnější.

V úvodní pětačtyřicicetiminutovce měli domácí značnou převahu, kterou ale dokázali využít jenom jednou. Hosté se znovu věnovali obvyklé činnosti, která jim přinesla úspěch i se Soběslaví. Dlouhé nakopávané balony padaly jeden za defenzivu Krumlova druhým, ale ani jeden se neujal.

Na druhé straně uspěl František Persán. Jeho úspěch načal svojí aktivitou Klivanda. Vybojoval balon, poslal ho Slámovi, a ten našel úspěšného Františka Persána -1:0. Domácí mohli první poločas vyhrát i větším rozdílem, ale v pokutovém území chyběl větší důraz.

Litovat toho mohli těsně po začátku druhého dějství, když se prosadil Tomáš Pucholt a vyrovnal – 1:1. Jihočeši po přestávce nepodali ani zdaleka takový výkon. Nedařilo se tolik držet balon a obrana byly přetížená. Ale kromě vyrovnávací branky už toho soupeři víc nedovolila.

Nakonec se urodily penalty, v nichž zazářil českokrumlovský gólman Matěj Kříž. Dvě zneškodnil a pomohl tak svému týmu k zisku aspoň dvou bodů. Tu první vyrazil na břevno a druhou chytil. Zbytečná ztráta jednoho bode je přesto nepříjemná.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Bohužel nám chybí typický útočník do vápna. To se nám vymstilo v prvním poločase, kdy jsme měli několik slibných šancí, ale dokázali jsme z nich dát jenom jeden gól. Ještě víc mě zklamal výkon kluků po pauze. Nepovedlo se nám předvádět naši hru, kterou jsme nedovedli uklidnit.“


FK Slavoj Český Krumlov - SK Rakovník 1:1 (1:0), pen. 4:1

Branky: 30. Persán – 53. Pucholt. Rozhodčí: Cihlář - Simbartl, Cupl. Delegát: Pešek. ŽK 1:3 (50. Klivanda - Sklenka, Severin, Schwendt). Diváků: 130.

Č. Krumlov: Kříž – Švec, Dudák, Kabele, Zatloukal – Wagner, Novák, Kroupa, Persán – Sláma (70. Babka), Klivanda Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle