Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Aritma střílela z dálky přesně, Soběslav ve druhé půli odešla a prohrála 6:0

 
čtvrtek, 28. září 2017, 12:05

Soběslav chtěla na půdě pražské Aritmy získat body, aby mohla bojovat o čelo divize. Jenže zápas jí tentokrát vůbec nevyšel. Směrem dopředu byly snahy Jihočechů jalové a obrana fungovala jen v prvním poločase. Domácí naopak stříleli velmi přesně z dálky a slepenými brankami ve druhé půli si došli pro pohodlnou výhru 6:0.

Soběslav odjela do Prahy bojovat o čelo áčkové divize, což by před startem soutěže čekal málokdo. Na stadionu Aritmy, která nastoupila v obraně i s Danielem Frnochem z juniorky Dynama ČB, to ale v prvním poločase byli domácí, kdo měl víc ze hry. Hrálo se převážně na polovině Jihočechů a svou mírnou převahu také Aritma dokázala vyjádřit gólově.

Pasáž do 10. minuty nabídla vyrovnaný duel, poté už domácí tým převzal otěže a gólmana Hniličku ohrožoval především vysokými centrovanými balóny, se kterými si opora Soběslavi poradila. Výrazný počet rohových kopů nebyl Aritmě moc platný, když už dokázala hostujícího brankáře překonat, stál na brankové čáře kapitán Jan Boháč, jenž dokázal vyhlavičkovat balón mířící do sítě. To běžela 29. minuta.

Pokud šli domácí do plných, soběslavská obrana dokázala pohotově reagovat a s náznaky šancí si poradila. V 38. minutě ale přišla pasáž několika brejkových situací po sobě. Nejprve svou ojedinělou ofenzivu předvedla Soběslav, ve finální fázi ovšem zbytečně přišla o míč a z následného kontru vystřelil z dvaceti metrů Martin Macek a otevřel skóre. Jan Hnilička jen sledoval, jak střela zapadla k jeho levé tyči – 1:0.

Soběslav potřebovala ve druhém dějství zabrat směrem dopředu, jenže už ve 48. minutě její snahy dokonale zmrazila Junkova střela z dobrých třiceti metrů. A znovu přesně k levé tyči. Parádní gól znamenal vedení Aritmy 2:0.

Hostům nefungovala záložní řada, směrem dopředu to nebylo ono. V 56. minutě si navíc na vápně hrudí zpracoval balón Glasnovič a z otočky trefil přesně. Kam jinam než k levé tyčce Hniličkovy brány – 3:0. Záhy přidal znovu Glasnovič čtvrtou branku Aritmy a šance Soběslavi na bod z hlavního města se limitně blížily nule – 4:0.

A na hostující bránu se navíc řítily další nebezpečné útoky, do 65. minuty to klidně mohlo být 6:0. Jak dobře fungovala Jihočechům defenziva v první půli, tak se teď sypala jak domeček z karet. Pátý gól Pražanů padl po pohodlném průniku do vápna, to by se v prvním poločase soběslavské obraně nestalo. V 80. minutě doklepával Beneš za Hniličku na 5:0. Naprosto rozložené defenzivě hostů zasadil poslední ránu po přízemním centru z levé strany opět Glasnovič a dokonal hattrick - 6:0. Domácí brankář Stareček se mohl jít konečně ohřát do kabiny, protože si dnes vlastně pořádně nesáhl na míč a zas takové teplo v Praze nebylo. 


SK Aritma Praha - TJ Spartak Soběslav 6:0 (1:0)

Branky: 38. Macek, 48. Junek, 58., 59. a 88. Glasnovič, 80. Beneš. Rozhodčí: Radina Marek – Matoušek Lukáš, Vnuk Josef. Delegát: Jiřík Jiří. ŽK: 1:1 (Baran - Boháč). Diváků: 90.

Soběslav: Hnilička – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – T. Mazouch, Nohava (71. Šmídmajer), M. Mazouch, Podráský (60. Žalda) – Fischer (60. Chotovinský), Dvořák. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Boháč

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle