Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nedělní divize bez bodů: Rakovník – Jankov 5:2, Sedlčany – Č. Krumlov 2:0

 
neděle, 3. září 2017, 19:47

V neděli odpoledne se na hřištích soupeřů představil v divizi jihočeský tandem Č. Krumlov – Jankov. Slavojáci zamířili do Sedlčan, Jankovští na horkou půdu nováčka Rakovníka.

TJ Tatran Sedlčany - FK Slavoj Český Krumlov 2:0 (1:0)

Góly: 18. Kvěch, 78. Krůta. Rozhodčí: Šálková - Kastl, Hocek. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:4 (Hájek – Babka, Wagner, Zatloukal, Svoboda). Diváků: 387.

Č. Krumlov: Hňup – Švec (65. Svoboda), Dudák, Kabele, Zatloukal – Beránek (70. Persán), Wagner, Novák, Sláma – Babka, Klivanda. Trenér Václav Domin.

Český Krumlov zajížděl v rámci 4. kola divize A před tradičně bouřlivou kulisu do Sedlčan. Jihočechům se herně nevyvedl první poločas, protivník si v něm vytvořil hubený náskok, který díky bojovnému výkonu ve druhém poločase ještě dokázal navýšit, ač byl často pod tlakem. Krumlov si ve finální fázi nevěděl rady, a navíc neměl ani štěstí.

Úvodních pětačtyřicet minut ztrácel Krumlov často zbytečně balóny, po jednom z brejků Sedlčany umně vykombinovaly hostující defenzivu a Kvěch z ideální pozice na hranici penalty poslal pod padajícím Hňupem balón do sítě. To běžela 18. minuta, která výsledkově určila první půli – 1:0.

Neproměněné šance slavojáků

„Udělali jsme tam nějaké chyby v obraně. Druhá půle už byla lepší. Měli jsme šance, čtyřikrát jsme dokopávali z malého vápna, ale buď jsme trefili jejich obránce, nebo dokonce našeho hráče,“ narážel krumlovský trenér Václav Domin na největší bolest svého týmu v dnešním duelu – neproměňování šancí.

Třeba Matyáš Babka měl v prvním poločase určitě skórovat, obešel obránce a z úhlu pelášil na brankáře Capoucha, ten ho ale vychytal. „On měl takové příležitosti dvě. Klivanda taky, místo toho, aby zakončil, ještě někoho zbytečně hledal,“ zhodnotil práci forvardů Domin.

Sedlčany jeho družinu v žádném případě nepřehrály, ale dokázaly bezezbytku využít krumlovské chyby, tak jako při druhé brance, kdy místo dlouhého nákopu hosté rozehráli přímý volný kop nakrátko, balón ztratili a po Krůtou zakončeném kontru to bylo 2:0.


Hráči Rakovníka se radují po čtvrtém gólu v síti Jankova.


SK Rakovník – SK Jankov 5:2 (2:0)

Góly:  7. 45. a 50. (pen.) Schwendt, 54. Sklenka (pen.), 73. Červený – 80. Armah, 82. Mensah. Rozhodčí: Šimeček - Baum, Klupák. Delegát: Bláha. ŽK: 3:3 (Červený, Schwendt, Spal – Popelka, Bürger, Kollár). ČK: 0:1 (84. Rytíř). Diváků: 265.

Jankov: Pavelec – Jirkovský (46. Šebelka), Popelka (74. Fajtl), Lošek, Zajíc - Bürger, Kroneisl, Kollár (58. Maršán), Beránek (36. Rytíř) - Armah, Sedlic (64. Mensah). Trenér Ivo Čech.

Jihočeši znali nebezpečné standardky Rakovníka a v pátek se na ně v tréninku připravovali. Ale pohříchu první branka padla už v 6. minutě po hlavičce Schwendta – 1:0. Domácí preferovali tvrdý, nekompromisní fotbal, který hostům moc neseděl. A na hře to bylo znát. Rakovník byl iniciativnější a těsně před koncem prvního poločasu zvýšil znovu Schwendt – 2:0.

Do druhého dějství vstoupili Jihočeši s odhodláním snížit a pokud možno i vyrovnat skóre. Jenže pět minut po nástupu přišel ve vápně faul na agilního Schwendta a pochopitelně i penalta. Tu sám faulovaný proměnil a dokončil svůj hattrick – 3:0.

Penalty uhasily naděje

A nedovoleným zákrokům v pokutovém území Jankova nebyl ještě konec. Jeho hráči se provinili znovu v 54. minutě a Sklenka zvýšil už na 4:0. A nepopulárního bůra navršil Červený – 5:0. Pak přišlo celkem logické uvolnění tlaku, které pomohlo hostům ke zjemnění hrozivého skóre.

První střelu na domácí branku využil deset minut před koncem Armah, když se ujala jeho střela po uvolnění na hranici vápna – 5:1. A neztratil se ani střídající Mensah, který hlavičkou uzavřel skóre. Jenže to neznamenalo pro Jankov konec. Rytíř oplácel a strčil do soupeře. Za to mu rozhodčí ukázal červenou kartu.

„Nebude se nám odjíždět s lehkým srdcem. Vůbec nechápu, proč jsme se snažili hráče připravit na nebezpečné standardky Rakovníka a věnovali jsme tomu v pátek pomalu celý trénink. A hned z ní dostaneme první gól... Navíc brzo po začátku. Poločasový výsledek ještě nebyl tak strašný, chtěli jsme vyrovnat. S tím jsme na hřiště šli. Jenže přišly dvě penalty a bylo po nadějích. Domácí hráli tvrdě, s čímž jsme se nedokázali srovnat, k většině gólů jsme jim pomohli chybami a nakonec je z toho výprask. V závěru jsme ostudný výsledek korigovali díky gólům ghanských posil,“ řekl nám po skončení zápasu jankovský asistent Petr Maxa.


ČTĚTE TAKÉ
Nováček ze Soběslavi bodoval i u Malše. Roudné marně hledá formu i střelce


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Petr Vlasák