Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písecký kanonýr Dežo Finta oslaví osmdesátku

 
úterý, 11. července 2017, 13:11

V šedesátých a sedmdesátých letech patřil Dezider Finta mezi nejobávanější fotbalové útočníky a kanonýry na jihu Čech. Chtěly ho prvoligové týmy, ale on v roce 1958 přišel do druholigové táborské Dukly, se kterou si zahrál i proti slavnému Liverpoolu.

Do Písku přišel v roce 1963. Začínal v Dukle, s níž si také zahrál druhou ligu. Ale pouze jednu sezonu, po které následoval sestup. Finta, jehož klička byla pro soupeřovy obránce často neřešitelná, se následně přesunul do píseckého Spartaku, kde hrál až do svých 39 let za A-tým a následně za béčko.

Mezi lety 1982 a 1986 působil Dezider Finta jako předseda oddílu a v letech 1982 až 1993 také jako ředitel sportovních zařízení města Písku.

Dežo Finta oslaví v neděli 16. července osmdesáté narozeniny. Samotná oslava se však uskuteční již tuto středu 12. července v hostinci U Jiřího z Poděbrad v Písku.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama