Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Frýdkův Vltavín potvrdil na Svépomoci svou kvalitu. Prim hráli Abena a Mashike

 
pondělí, 29. května 2017, 21:51

Táborská rezerva přivítala na Svépomoci tým, který bezesporu patří ke špičce soutěže. Pražský Vltavín pod trenérem a bývalým plejerem Sparty Martinem Frýdkem disponuje velice kvalitním zkušeným týmem. Na jihu Čech předváděli jeho hráči pohlednou kombinační hru, kterou tak dokázali brankově vyjádřit.

Toho všeho si byl trenér táborského béčka Miroslav Čížek vědom a svoje hráče na to připravoval. Jenže vše marno, Pražané měli od začátku navrch. „Přijel určitě jeden z nejlepších týmů v soutěži. Je pospolu už delší čas a je to znát. Největší problémy nám dělali dva hráči tmavé pleti Abena a Mashike. Ti nám dělali pořádný průvan, zbavit je balonu bylo hodně těžké,“ upozornil kouč.

Vltavín měl několik více než slibných příležitostí. Nedal penaltu, jednou trefil tyč Blažkovy branky. „Navíc jeho hráči šli asi dvakrát sami na našeho gólmana, ale nedali. Přesto dali v prvním poločase dva góly. Při prvním hned ve druhé minutě přišel centr ze strany a Pejša nezaváhal. Při druhém nám pláchnul Mashike a v závěru akce obstřelil Blažka. My jsme měli několik náznaků šancí, ale Pávka jsme moc neohrozili,“ shrnul Čížek průběh prvního poločasu.

Bylo jasné, že se musí něco stát, aby se nezrodil debakl. „O přestávce jsme si v kabině řekli pár věcí, navíc jsme přeskupili sestavu a výsledek se dostavil. Střídal Landovský, který laboruje s poraněným palcem, na jeho post pravého beka se přesunul Škarda a nalevo šel Týnavský,“ popsal změny trenér táborského béčka

A pokračoval. „Hosty jsme překvapili a prvních pětadvacet minut patřilo nám. Kontaktní gól zaznamenal Dordević, když si s balonem hrál déle než měl gólman Pávek, Krsta mu míč vypíchl a snížil. Zaznamenal i náš druhý úspěch. Dostal pas, přesprintoval stopera a dloubákem vyrovnal. Brzy nato jsme mohli jít do vedení, když běžel Turek sám na Pávka. Jenže ho nepřekonal a soupeř tohle zaváhání potrestal dalšími dvěma góly. Takže konečné skóre vyznělo pro nás nepříznivě. Ale i tak musím kluky pochválit. Jsou mladí, bojovali a jedině při konfrontaci s takovými týmy naberou potřebné zkušenosti,“ pochválil Čížek své hráče, i když jim body vyfoukl Vltavín.

Ve středu přivítá rezerva Táborska Vyšehrad a v sobotu zamíří do Benešova. „No, zase nic snadného. Ale pořád bojujeme. Tyhle týmy jsou nám v tabulce blíž, měl by se hrát vyrovnanější fotbal. Bohužel, áčko už skončilo, takže jeho hráči se rozprchli na dovolenou. Musíme se s tím poprat,“ nastínil Miroslav Čížek nejbližší program svého týmu.


FC MAS TÁBORSKO B – FK LOKO VLTAVÍN 2:4 (0:2)

GÓLY: 47., 65. DORDEVIĆ – 27., 73. MASHIKE, 2. PEJŠA, 81. MAIONE.
ROZHODČÍ: PEČENKA – PRŮCHA, VRCHOTA. DELEGÁT: ŠTĚPÁNEK. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 120.


TÁBORSKO B: BLAŽEK – LANDOVSKÝ (46. TÝNAVSKÝ), CHOTOVINSKÝ, SUCHAN, ŠKARDA – NEHODA, TUREK, MÁCHA, NOVÁK, GROBÁR – DORDEVIĆ (78. VYSUŠIL). TRENÉR MIROSLAV ČÍŽEK.

 
 
Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle