Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bod potřebný k záchraně zůstal doma. Písek remizoval s Královým Dvorem

 
sobota, 1. června 2024, 10:43

V posledním domácím utkání třetiligové sezony potřeboval celek Písku nutně uhrát alespoň nerozhodný výsledek, aby si zajistil záchranu. V neurovnaném a nervózním utkání s posledním týmem tabulky Královým Dvorem se žlutomodrým podařilo splnit cíl, navíc protáhli úspěšnou sérii na čtyři zápasy bez porážky.

Písecký Marek Kalousek již ve 2. minutě vyslal z pravé strany utěšenou střelu mezi tyče a rozchytal brankáře Davida Tetoura. Hosté však odpověděli drtivým náporem, z něhož vytěžili několik standardních situací. Od rohového praporku na levé straně také přiletěl v 8. minutě míč do skrumáže na hlavu Daniela Černého a ten svoji vedoucí trefu šikovně umístil k tyči. „Šli jsme do boje se smíšenými pocity, že musíme zase zachraňovat ligu v předposledním kole. Bylo to opravdu o nervy,“ přiznal trenér Milan Nousek, jenž musel navíc zkousnout nepovedený začátek.

Jeho svěřenci se naštěstí zvolna vyplétali ze soupeřova tlaku a dokázali si vypracovat pár příležitostí. Baďurovu ránu zdálky tečovali bránící hráči na roh, Kalousek mířil nad brankovou konstrukci, Belej taktéž z větší vzdálenosti poslal vizitku do náruče gólmanovi. Ve 28. minutě Martin Voráček hlavičkoval do sítě, ale jeho souboj s Ivanem Šumilovem vyhodnotil soudce jako nedovolený a skóre se neměnilo.

Důležité momenty nastaly ve 34. resp. 35. minutě. Nejprve strážce písecké branky Tomáš Lerch statečně vyrazil bombu Lukáše Kuči a vzápětí zastavil další nebezpečnou střelu, k níž se hosté dostali po odraženém balonu. Následovala protiakce a osmnáctiletý středopolař Rostislav Baďura nápřahem zdálky nádherně umístil míč pod břevno Středočechů. Byl to jeho druhý gól v soutěži.

K optimu bylo daleko

Krátce před závěrem poločasu musel Tomáš Lerch znovu zachraňovat svůj tým po soupeřově rohu, zatímco z trestného kopu k němu neprošel míč přes hradbu těl. „První poločas jsme měli hrozný. Ve druhém se malinko zlepšil výkon, ale pořád to mělo hodně daleko k nějakému optimu, které jsme předvedli třeba minulý týden na Admiře,“ krčil rameny domácí trenér.

Střídající Tomáš Arzberger brzy po změně stran předvedl pěkné nůžky, spíše však ubývala fotbalová krása. Rostislav Baďura při svém dalším střeleckém pokusu mířil nepřesně, zato velmi nebezpečně vyhlížela situace v pokutovém území domácích v 67. minutě, kdy Marek Patrovský u levé tyče neproměnil tutovku a hosté získali jen rohový kop.

Všechny body pro Jihočechy mohl naopak v 78. minutě zajistit František Belej, ale trochu se ukvapil při střele, která skončila v náruči velmi dobře chytajícího Davida Tetoura. Ten se vyznamenal i pět minut poté, kdy zneškodnil Kalouskův pokus. Marek Kalousek v závěru ještě poslal do šance Martina Voráčka, ale jeho jemné obhození odvrátila soupeřova defenzíva na roh. „Potřebovali jsme urvat bod a musím říct, že jsme ho urvali. Zaplať Pán Bůh za remízu,“ ulevil si Milan Nousek.    

FC Písek – FK Králův Dvůr 1:1 (1:1)

Góly: 8. D. Černý – 35. R. Baďura ml. Rozhodčí: Nenadál – Raplík, Kvaček. ŽK: 3:4 (42. Mařík, 66. R. Baďura ml., 81. Voráček – 1. Chocholoušek, 33. Kabele, 65. Jak. Novák, 90. D. Černý). Diváků: 219.

FC Písek: Lerch – Sajtl (30. S. Novák), Běloušek, Štěch, Bartizal – R. Baďura ml. (73. Pech), Mařík (46. Arzberger) – Kalousek (90. Dohnal), Koreš, Belej – Voráček. Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama