Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek v předehrávce s rezervou Slavie dvakrát vyrovnal a prodloužil domácí neporazitelnost

 
středa, 4. října 2023, 22:57

Písek – První říjnovou středu si fotbalisté FC Písek předehráli utkání 11. kola s B-týmem pražské Slavie a udrželi podzimní neporazitelnost na domácí půdě, když ke čtyřem dosavadním výhrám přidali remízu 2:2. Do poločasu nebyli příliš aktivní a prohrávali 0:1. Ve druhé půli se zvedli, dvakrát smazali ztrátu a spolu s nadupaným soupeřem připravili fanouškům kvalitní podívanou.

Slavia s perspektivními mladíky, ale i zkušenými borci Milanem Škodou či Stanislavem Teclem nasadila od začátku vysoké tempo, kterému domácí čelili jen horko těžko. Tomáš Lerch v brance naštěstí kryl střelecký pokus Jana Trédla, další pohromu odvrátil stoper Jakub Kašpar. V jedné z mála protiakcí dobře zapracovali Tomáš Arzberger s Martinem Voráčkem, jenže druhý z nich místo střely volil zbytečně přihrávku. Chvíli poté si podobně počínal Ondřej Bicenc.

Útoky se však valily především do pásma Jihočechů. Sólově pronikající Adam Pudil nechal za sebou i Tomáše Lercha, jenže přehodil prázdnou branku. V jasné šanci u levé tyče se hlavou netrefil Milan Škoda, o něco později stejný hráč znovu hlavičkoval, ale písecký brankář byl na místě. Po rychlém přenesení hry ve 41. minutě způsobili slávisté zmatek v pokutovém území píseckého celku a Matěj Zachoval zblízka otevřel skóre.

Domácí zkusili rychle odpovědět po centru Vojtěcha Bartizala, jenž vystřídal zraněného Ondřeje Sajtla (stehenní sval), ale po jeho centru zprava se neprosadil u zadní tyče Ondřej Bicenc. „V první půli jsme nebyli skoro vůbec na míči. Soustředili jsme se hlavně na obranu,“ přiznal trenér Milan Nousek ml.

Diváci si přišli na své

Po změně stran se výrazně zlepšil herní projev píseckého týmu a již v 52. minutě vyrovnal Martin Voráček po krásné rychlé akci, na jejímž konci si poradil s brankářem Janem Sirotníkem a zblízka zakončil levačkou. Pražanům stačilo na druhý gól šest minut. Uprostřed hřiště zachytili nepovedený výkop Tomáše Lercha, bleskově zaútočili a David Planka nekompromisní střelou k levé tyči vrátil sešívaným náskok.

Žlutomodří se nepoložili. Naopak, rvali se o výsledek. Štěpán Koreš zkoušel tečovat centr Františka Beleje, který po chvíli bombou zdálky vyzkoušel Jana Sirotníka. Na druhé straně po rohovém kopu slávisté trefili Štěpána Koreše na brankové čáře a v pokračujícím tlaku ještě dvakrát nebezpečně ohrozili branku. Přibývaly však příležitosti píseckých fotbalistů, kteří vložili do boje obrovskou energii a entuziasmus.

Po rohovém kopu z pravé strany v 84. minutě se míč odrazil do relativně bezpečné vzdálenosti od pokutového území Slavie, ale Vojtěch Bartizal dlouhým obloukem umístil balon pod břevno a zařídil znovu remízový stav, který zůstal až do konce, přestože dramatické situace před oběma brankami pokračovaly i v pětiminutovém nastavení. „O přestávce jsme si v kabině řekli, že musíme na soupeře vylézt. Proto jsme mohli sledovat velice dobrý fotbal a diváci si určitě přišli na své,“ konstatoval písecký kouč.

 

FC Písek – SK Slavia Praha B 2:2 (0:1)

Góly: 52. Voráček, 84. Bartizal – 41. Zachoval, 58. Planka. Rozhodčí: Severýn – Hlaváček, Kotalík. ŽK: 3:1 (11. Sajtl, 86. Bartizal, 90. Běloušek – 62. Kopáček). Diváků: 842.

FC Písek: Lerch - Sajtl (35. Bartizal), Běloušek, Kašpar (89. Štěch), Vokurka - Bicenc, Koreš, Dohnal (70. Pech), Belej (89. Uher) - Arzberger (70. Kašpírek), Voráček. Trenér Nousek.

Slavia B: Sirotník - Trédl, Švec, Hunal, Zachoval (77. Toula) - Pudil (77. Piták), Hájek (66. Pech), Kopáček, Planka - Škoda (77. Sy), Tecl. Trenér Střihavka.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama