Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby vyznělo jasně pro Písek, béčku Táborska dal tři góly

 
sobota, 30. září 2023, 20:08

Písek - Po dvou venkovních porážkách hostili žlutomodří v páteční předehrávce ČFL béčko Táborska a dokonale se rehabilitovali za vysokou prohru s béčkem Dynama ČB na Složišti. V derby prodloužili stoprocentní domácí bilanci a zaslouženě zvítězili 3:0.

Oba kluby měly na kontě devět bodů. Píseckým fanouškům se představil poprvé v základní sestavě novic Ondřej Dohnal z Dynama ČB.

Po oťukávací čtvrthodince převzali iniciativu Písečtí a tlačili se na táborskou polovinu. První pokusy brankář Kerl ještě zlikvidoval, ale ve 22. minutě byl po Arzbergrově přiťuknutí krátký Belejovu ránu z úhlu pod břevno. Táborská obrana nestačila zareagovat na rychlý protiútok domácích.

Po změně stran hostující obrana již po dvou minutách kapitulovala po úniku Bicence, který se po přihrávce Voráčka řítil sám na branku a s přehledem zvýšil na dvougólový rozdíl.

Naděje Táborska výrazně poklesly. Domácí branku ohrožovalo především po centrech ze stran či standardek, ale Písečtí všechny pokusy odrazili.

Ve třetí minutě nastavení domácí zpečetili zasloužené vítězství třetí trefou. Střídající Pech byl na trávníku pár minut, když se k němu v šestnáctce odrazil míč a výstavní dělovkou uzavřel páteční derby. Vzápětí se ozval poslední hvizd rozhodčí Šálkové.

Milan Nousek (trenér Písku): „Myslím si, že jsme předvedli velice slušný výkon a po zásluze jsme byli odměněni. Dneska jsme byli produktivní v koncovce, měli jsme ještě pár šancí, ale jsme maximálně spokojení. Říkal jsem po minulém utkání, že naše hra jde nějakým způsobem nahoru a teď se to potvrdilo. Těší nás, že jsme pokračovali doma ve vítězné sérii a potěšili velice slušnou návštěvu. A snad si fanoušci najdou cestu na náš stadion i příště, už ve středu hostíme v předehrávce béčko Slavie Praha.“

Petr Janota (trenér Táborska B): „Od prvních minut jihočeského derby jsme za domácími zaostávali v důrazu, pohybu a anticipaci hry. Po zásluze jsme byli potrestáni úvodním gólem. V druhém poločase jsme chtěli vše změnit, ale opět jsme brzy po chybě inkasovali podruhé. Ve zbytku zápasu jsme se nedokázali proti bojujícím domácím prosadit. V závěrečných vteřinách nastavení jsme do otevřené obrany inkasovali potřetí.“

FC Písek – FC Táborsko B 3:0 (1:0)

Góly: 22. Belej, 47. Bicenc, 90. (+3) Pech. Rozhodčí: Šálková – Duda, Špindlerová. ŽK: 2:1 (70. Vokurka, 76. Běloušek – 29. Schramhauser). Diváků: 340.

Písek: T. Lerch – Sajtl, Běloušek, Kašpar, Vokurka – Bicenc, Koreš, Dohnal (86. S. Novák), Belej (73. Štěch) – Arzberger (62. Kašpírek), Voráček (86. Pech). Trenér Nousek ml.

Táborsko B: Kerl – Šplíchal, Brabec, Kopřiva, Vysušil (80. Slavík) – Schramhauser, Javorek (51. Oloko), Nešický, Zeman (80. Vozihnoj) – Svatek (70. Kubovský), M. Novák (46. Alozie). Trenér Janota.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama