Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama sehrálo s Duklou zajímavé utkání, dvě chyby v obraně ho ale stály body

neděle, 13. srpna 2023, 09:23

České Budějovice – Ve svém prvním domácím utkání přivítala rezerva českobudějovického Dynama na Složišti béčko Dukly Praha a i po druhém kole na první body stále čeká. Černobílí mladíci opět prohráli o gól, tentokrát 2:3.

Hrálo se rušné utkání s mnoha zajímavými situacemi na obou stranách. Domácí začali nešťastně, když v 6. minutě ztratil před vlastním pokutovým územím balón Böhm a hostující Oskar Jelínek poslal Duklu do vedení.

Dynamo se nenechalo vykolejit, tlačilo se do útoku a v 18. minutě se dočkalo zaslouženého vyrovnání. Dlouhý míč za obranu dostal Martin Prášek a chytrým lobem překonal Gotharda v bráně Dukly.

Černobílí pokračovali v tlaku a brankář Dukly měl hodně práce s dvěma pokusy Malechy, ve 42. minutě mu pak po Pařízkově ráně pomohla tyč. Minutu na to však gólově udeřila Dukla. Střelu Filipa Lehkého z hranice vápna nešťastně tečoval jeden z domácích zadáků a míč skončil v síti.

Aktivita Dynama pokračovala i po přestávce, znovu však skórovala Dukla. Obrana domácích nedokázala zastavit útok trojice hráčů soupeře a Filip Lehký zvýšil na 1:3. Trenér Žmolík prostřídal sestavu a černobílí vrhli všechny síly do útoku.

Dynamo už ale stačilo pouze snížit, když na konečných 2:3 skóroval zblízka opět Martin Prášek. „Výsledek je krutý, ale první dva góly jsme dostali po našich lajdáckých chybách, takže jsme si asi prohrát zasloužili. Takový je fotbal, my jsme z našich mnoha šancí proměnili pouze dvě a soupeř nás potrestal. Vzhledem k vývoji utkání je to pro nás obrovská ztráta,“ zhodnotil duel trenér Dynama Dušan Žmolík.

SK Dynamo ČB B – FK Dukla Praha 2:3 (1:2)

Góly: 18. a 67. Prášek - 42. a 63. Lehký, 6. Jelínek. Rozhodčí: Švorc - Štípek, Gunitš. Bez karet. Diváků: 148.

Dynamo B: Andrew – Pařízek, Novák, Němeček, Šimoník (76. Smejkal) – Böhm, Hák (57. Bečvář), Malecha – Prášek, Polanský (71. Dohnal), Bastl (57. Mašek). Trenér Žmolík.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza
 


 
Reklama