Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska přišlo v poslední minutě o výhru na Vltavínu

 
sobota, 5. srpna 2023, 18:47

Praha – Rezervní tým Táborska zahájil sezonu v ČFL remízou. Tým trenéra Petra Janoty na hřišti silného Vltavínu odehrál dobrý zápas a od 68. minuty vedl, když se trefil Kalousek. Domácí se ale nevzdali a z poslední střely v 92. minutě srovnali Kovernikovem.

První zápas nového ročníku ČFL začal v Praze v Holešovicích zostra. Hned ve 3. minutě hry byl blízko ke gólu středopolař Vltavínu Matyáš Jedlička, jeho parádní rána ale skončila na břevně Mrzenovy brány. Jihočeši se velmi rychle oklepali z tlaku soupeře a v dalším průběhu prvního poločasu byl obraz hry opticky velmi vyrovnaný.

K vidění byl fotbal ve vysokém tempu, avšak šance především v prvním poločase nepřicházely. V 18. minutě se za obranou domácích ocitl Svatek, jenže špičkou kopačky před Čechalem nedokázal míč lépe usměrnit a domácí gólman dobře zasáhl. V závěru poločasu dopravil domácí Michl míč až za záda Mrzeny, gól ale kvůli ofsajdu neplatil.

Úvod druhé půle vyšel béčku Táborska velmi dobře a hned byly k vidění zajímavé šance. Ve 48. minutě Kalousek vybojoval u brankové čáry míč pro Nováka, tomu ale po střílené přihrávce od Kalouska chyběl k míči krok. Za čtyři minuty se pak hráči Táborska již radovali z gólu na 1:0, jenže po hlavičce Svatka odmával pomezní ofsajd a vzrušení tak bylo zbytečné.

Vltavín odpověděl v 64. minutě dalším břevnem, které nastřelil znovu odchovanec budějovických Čtyř Dvorů a aktuálně hráč Sparty Praha Matyáš Jedlička. Trest pro domácí přišel o chvilku později. Svatek v souboji s dvěma obránci udržel balon, následně ho předložil Marku Kalouskovi, který parádní ranou pod břevno otevřel skóre zápasu - 0:1!

Domácí fotbalisté se pustili k zoufalému náporu a v závěru zápasu svého soupeře zatlačili. Vytvořili si celou řadu standardních situací a hned několikrát byli blízko ke gólu. Když už to vypadalo, že Táborsko získá všechny tři body, opřel se ve druhé minutě nastavení do míče Artem Kovernikov a jeho utěšená střela nakonec přinesla srovnání na 1:1.

Petr Janota (trenér Táborska B): „Samozřejmě je to tak, že první zápas sezony je vždycky těžký. Nastoupili jsme v podstatě proti C-týmu Sparty, protože proti nám hrálo šest nebo sedm kluků ze Sparty, kteří se nevešli do B-týmu. Podle očekávání byl hodně běhavý zápas. My jsme do něj vstoupili dobře a v prvním poločase jsme domácí dobře drželi na uzdě. Měli jsme tam dva nebo tři dobře rozdělané brejky, ale chybělo nám trochu finále. Ve druhém poločase jsme nebyli v přechodu do útoku tak přesní a navíc jsme špatně přebírali hráče. Přesto jsme se dostali po krásné střele Kalouska do vedení. A když už se zdálo, že to udržíme, tak nám přes hráče propadla střela zpoza vápna. Když dostanete v 93. minutě gól, tak je to vždy smůla.“

Loko Vltavín – FC SILON Táborsko B 1:1 (0:0)

Branky: 90+2. Kovernikov – 68. Kalousek. Rozhodčí: Duda – Kubec, Kříž. ŽK: Čejda, Jedlička, Tichý – Nešický. Diváci: 150.

Táborsko B: Mrzena – J. Šplíchal (84. Kubovský), Brabec, Slavík, Schindler – Schramhauser, Kopřiva, Nešický – Kalousek (69. Vozihnoj), Svatek (84. Tauber), M. Novák (75. Alozie).      

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC SILON Táborsko | Zdroj www.fctaborsko.cz
 


 
Reklama