Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezona dopadla nakonec docela dobře, rekapituluje trenér Písku Nousek

 
sobota, 1. července 2023, 15:07

Písek - Trenér píseckého celku Milan Nousek mladší hodnotil uplynulou sezonu a zároveň prozradil, jaké vyhlídky má do té další. Písek uplynulý ročník zakončil na devátém místě, vzhledem k hodně vyrovnané tabulce se ale i ve většině jarní části sezony strachoval o to, aby nemusel mít záchranářské starosti. Těm nakonec definitivně tři kola před koncem utekl. „Mohlo to dopadnout hůře,“ uvedl písecký kouč.

Jak byste s odstupem času shrnul uplynulou sezonu?

Docela těžká otázka. Do poslední chvíle jsme bojovali o to, jestli zůstaneme v těch sestupových vodách nebo z toho trochu utečeme. Nakonec se povedlo tu jistotu získat tři kola před koncem a vlastně to dopadlo tak, že jsme byli na konci v klidném středu. Ale v rámci toho, jak se celá soutěž vyvíjela a kolik týmu v tom sestupovém pásmu bylo namočeno, to nakonec dopadlo relativně dobře. Mohlo to dopadnout i hůř.

Odešli vám Kalousek se Satrapou, jak velké ztráty to pro vás budou?

Samozřejmě oba dva byli oporou v týmu. Jak Sáťa v bráně, tak Kali v té útočné fázi, protože ty jeho góly budeme chtít nějak nahradit a bude otázkou, zda to vůbec dokážeme zvládnout. Hledáme teď klasického gólového útočníka. To je pro hodně týmů dost velký problém sehnat takového hráče. Musíme na tom ale zapracovat, abychom někoho takového buď objevili nebo si vychovali. Musíme ty góly nějak nahradit. U Sáti je to těžké v tom, že tolik gólmanů jako on v téhle soutěži není, že by nám pomohli i několika vychytanými penalty v některých zápasech.

Co nějaké další odchody a příchody?

To je teď všechno v řešení. My jsme se snažili co nejvíce hráčů udržet, nějaké změny ale samozřejmě nastanou. Ještě je to v běhu, takže bych nepředbíhal. Myslím si, že během týdne se to nějakým způsobem vykrystalizuje a budeme vědět, nechci říkat úplně konečnou podobu toho týmu, ale to, co by mělo 10. července nastoupit do přípravy. Pak je tam ještě hodně dní na to ten kádr měnit a druholigové celky budou muset uzavírat soupisky, tak by se nám třeba mohlo podařit sehnat z druhé ligy nějakou posilu.

Připojí se k vám někdo z dorostu U19?

Ti kluci, kteří teď z U19 odcházejí, tak by se většina z nich teď měla normálně připojit do přípravy s A – týmem. Pokud tedy budou chtít. Od nás v tomto směru mají zelenou a já jsem i zastáncem toho, že ti kluci, kteří projdou píseckým dorostem, by měli ochutnat atmosféru v áčku a měli by se pokusit porvat o šanci. Někteří dorostenci už měli kvalitu na to, aby v kádru zůstali a já věřím, že se povede aspoň dvěma borcům se u nás udržet.

Co všechno je během přípravy, která tedy začne 10. července, v plánu?

Sehrajeme několik přípravných zápasů, na soustředění nikam neodjíždíme, ten čas je relativně krátký, bude to jenom o tom trénovat a hrát.

S jakými cíli půjdete do nové sezony?

S tímhle bych trochu počkal, až budu vědět finální podobu mužstva. Pak teprve si můžeme určit cíle na novou sezonu. Samozřejmě bych ale byl rád, kdybych tři kola před koncem soutěže nemusel řešit, jestli se zachráníme nebo ne.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama