Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Důležité derby v Písku zvládli lépe mladíci Dynama

sobota, 4. března 2023, 19:53

Písek – Důležitý zápas čekal v sobotu dopoledne oba jihočeské týmy startující v České fotbalové lize. Písek a Dynamo Č. Budějovice B se střetly ve vzájemném derby na umělé trávě. U Otavy se béčko černobílých představilo naposledy na jaře 2011.

Spokojenější nakonec bylo Dynamo, které pod dohledem trenérů A-týmu Zápotočného s Niklem či majitele Koubka v Písku zvítězilo 2:1.

Po vyrovnané úvodní čtvrthodině začali postupně přebírat iniciativu hosté z Českých Budějovic a ve 20. minutě udeřili. Domácí Sajtl nezasáhl ve vlastním vápně balón, k míči se dostal hostující kapitán Sebastian Böhm a nekompromisní ranou otevřel skóre.

Písečtí (bez stálic Bělouška s Voráčkem) poprvé zahrozili až na konci první půlhodiny. Chyby při rozehrávce se tentokrát dopustil gólman Dynama Lerch, do odkryté brány mířil Němeček, Lerch však svou chybu napravil a málo důrazný pokus Němečka kryl. To bylo ze strany Písku v první půli vše. Za zmínku stojí snad jen pokus Koreše, který byl v dobré palebné pozici, střela mu ale vůbec nesedla. Dynamo bylo v první půli lepším týmem a zaslouženě vedlo 1:0.

Písku se ale podařilo hned v nástupu do druhé půle vyrovnat. Po sedmi minutách zahrávali domácí rohový kop, ve vápně se nejlépe zorientoval debutující benjamínek Jakub Kašpar a svým premiérovým gólem v ČFL srovnal na 1:1.

Písečtí se ovšem radovali jen pět minut, když obránci dali v 59. minutě ve vápně hodně prostoru Liboru Bastlovi a ten vrátil s přispěním Ondřeje Sajtla svému mužstvu vedení.

Zbytek utkání už se dohrával spíše v režii píseckého týmu, jeho převaha ale byla platonická. Z nebezpečné pozice hlavičkoval Koreš, skutečnou šanci však měli domácí až v 86. minutě, kdy proti Musově hlavičce zasáhl na brankové čáře Lerch, jenž si vzápětí poradil i s dorážkou Němečka.

Písečtí v závěru tlačili, gól ale mohl padnout spíše do jejich branky. V nastaveném čase orazítkoval Böhm z trestného kopu pouze tyč a zápas tak skončil 1:2. Dynamo oplatilo Písku podzimní porážku z českobudějovického Složiště. 

Co řekli po derby Jihočeskému fotbalu?

Milan Nousek (trenér Písku): „My do prvního mistráku nastoupíme, jako kdybychom celé dva měsíce nic nedělali. Z toho jsme zklamaný. Dneska se nám nedařilo vůbec nic, ve všem jsme byli horší než soupeř a ten po zásluze vyhrál. Bohužel nás srazily dvě hrubice, které by hráči takového věku a zkušeností neměli udělat. A když už vyrovnáme, přijde další chyba a druhý laciný gól. Můžeme se bavit, že to byl remízový zápas, ale my jsme prostě těch chyb udělali víc než soupeř.“

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Pro nás to byl velice důležitý zápas, abychom dobře vstoupili do sezony a třemi body se dotáhli vyrovnanému středu tabulky. Sebevědomí z přípravných zápasů jsme přenesli i do ostrého utkání, kde už o něco jde. Říkáme si, že je to zápas jako každý jiný, ale změna toho myšlení tam je. Z toho pohledu je důležité, že to vítězství přišlo. Sebevědomí jsme přes zimu nasbírali i střelecky, jsem rád, že jsme to potvrdili dvěma góly. První poločas byl z naší strany výborný, druhý už to nebylo to, co chceme hrát. Ale převažuje důležitost zisku tří bodů.“

FC Písek – SK Dynamo ČB B 1:2 (0:1)

Góly: 53. Kašpar - 20. Böhm. 59. vlastní (Sajtl). Rozhodčí: Langmajer - Duda, Šiška. ŽK: 2:1 (33. Sajtl, 90. Koreš - 92. Prášek). Diváků: 250.

Písek: Satrapa – Novák (73. Malý), Musa, Kašpar, Vokurka – Němeček, Sajtl – Kalousek (19. Štěch), Koreš, Hendrych (80. Běloušek) – Bicenc.

Dynamo B: Lerch – Brabec, Čoudek, Böhm, Šimoník (16. Pineau) – Polanský, Pravda (88. Malecha), Hák, Pařízek – Bečvář, Bastl (74. Prášek).

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama