Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Úvodní derby hodně napoví, tuší před zahájením odvet kouč Písku Nousek

 
čtvrtek, 2. března 2023, 15:12

Písek – U Otavy by na konec podzimu a kvalitní zimní přípravu rádi navázali i na jaře, které je za dveřmi. Již v sobotu 4. března čeká písecké fotbalisty důležitý duel s B-týmem Dynama České Budějovice. O zimní přípravě i vyhlídkách na jaro jsme si popovídali s trenérem Písku Milanem Nouskem.

Jak jste spokojený s průběhem zimní přípravy?
Celkově jsem spokojený, příprava splnila svůj účel. Odehráli jsme dostatek zápasů na to, abychom si vyzkoušeli některé věci. Viděli jsme v akci hráče, kteří se vrátili z klubů, kde byli na hostování. K dobré přípravě přispělo i angažování nového kondičního trenéra, což by se mělo projevit na připravenosti našich hráčů.

Můžete blíže představit nového kolegu?
Jmenuje se Jakub Michálek. Je to místní kluk, který vystudoval Fakultu tělesné výchovy a sportu a nyní má u nás na starost kondiční připravenost fotbalistů.

Bude tedy mužstvo po kondiční stránce dobře připraveno?
Podstatné bylo, že jsme dokázali po fyzické stránce držet krok v zápasech s druholigovými soupeři i po té, co Dukla či Příbram vystřídaly kompletně dvě jedenáctky. My jsme takovou možnost neměli a i přesto jsme v omezeném počtu dokázali udržet nastavené tempo po celý zápas.

V závěru podzimu se Písku začalo dařit, navázali jste na zlepšené výkony i v přípravných zápasech?
To bych nesrovnával, protože k těm přípravným zápasům jsme nenastupovali v optimálním složení. Tím, že jsme nemohli sestavu výrazněji prostřídat, jsme byli trochu limitováni, na druhou stranu ti nejvíce vytěžovaní hráči, kteří absolvovali kompletní přípravu, to zvládli perfektně. Některé výsledky mohly být samozřejmě lepší, ale celkově jsem spokojený. Jsou věci, ve kterých jsme se posunuli dopředu, mám ale i výhrady a na něčem budeme muset ještě zapracovat.

Zima v FC Písek

Přátelská utkání:
Č. Krumlov 2:1 (1:0),
Martin Kynkor, Vonášek, Dukla Praha 1:5 (1:4), Bicenc, Plzeň B 1:2 (1:1), Kalousek, Baník Ostrava U19 1:2 (0:2), Malý, Plzeň U19 4:2 (3:1), Bicenc 2, Sajtl, Kalousek (pen.), Lom 7:0 (3:0), Kalousek 5 (1 z pen.), Koreš, Štech, Příbram 0:2 (0:1), turnaj Kamenice n/Lipou: II. semifinále - Pelhřimov 2:1 (1:1), Štěch, Kašpar, finále - Lom 0:1 (0:0)

Střelci (18 gólů): 7 – Kalousek, 3 – Bicenc, 2 – Štěch, 1 – Martin Kynkor, Vonášek, Malý, Sajtl, Koreš, Kašpar

Došlo k nějakým změnám v hráčském kádru?
Vrátil se Musa, jenž u nás hostoval již na podzim. Zimní přípravu strávil v Táborsku, nyní je ale zase zpátky v Písku. Dále se z Tochovic vrátil Martin Kynkor a o místo v sestavě přichází z Katovic bojovat Dominik Štěch.

To jsou příchody. Zaznamenali jste i nějaké odchody?
Po skončení podzimu odešel František Belej, který to chtěl zkusit ve vyšší soutěži. U něj ale došlo ke zranění, a až se uzdraví, měl by se zase připojit k našemu mužstvu. Odešel Valenta a hostování skončilo Vlčkovi, Jansovi a Maškovi.

S jakými plány půjdete do jarního pokračování soutěže?
Chceme se co nejdříve zbavit strašáka spadnutí do sestupového pásma a stabilizovat se někde uprostřed tabulky, abychom mohli hrát v klidu. Jde o to, abychom neměli starosti s bojem o záchranu.

Z tohoto pohledu bude jistě hodně důležitý hned úvodní duel s béčkem Dynama České Budějovice…
Rozhodně. Je to zápas, který o ledačems napoví. Bodový rozdíl mezi námi a Dynamem je minimální, a kdyby se nám podařilo vyhrát a bodově odskočit, dýchalo by se nám zase o něco lépe.

Co ještě potřebujete vylepšit?
Potřebujeme zapracovat na finální fázi. Do šancí se dostáváme, ale s jejich proměňováním je to horší. Byl bych rád, kdyby si hráči lepší koncovku schovali právě na mistrovské zápasy.

Máte ještě nějaké další přání?
Chtěl bych pozvat naše fanoušky, aby nás v jarní části přišli podpořit. My se jim budeme snažit odměnit za jejich podporu dobrými výkony. Máme ofenzivně laděné mužstvo, tak věřím, že se bude na co koukat.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama